Veel mensen zijn bang voor de toekomst. In deze inspirerende en uiterst visuele lezing zet Peter daar een ander, positiever, maar vooral ook realistischer toekomstbeeld tegenover. En niet alleen dat, hij laat ook zien hoe we bij Die Goede Toekomst kunnen komen en wat je daar zelf als individu, als onderneming, als overheid of andersoortige organisatie aan kan bijdragen.

In deze lezing vertelt hij een bijna ongelofelijk verhaal. Hij laat zien hoe we dankzij technologische groei naar een toekomst kunnen met meer tijd voor onze naasten, voor onze passies en liefhebberijen, met meer bestaanszekerheid, meer rechten voor de natuur en meer levensgeluk.

We kunnen als we dat willen, zonder draconische maatregelen en zonder daling van levensstandaard, sneller dan we nu denken, overstappen op volledig duurzame energie, duurzaam transport en een duurzame voedselvoorziening. En om het nog mooier te maken. Daarna kunnen we ook nog eens een periode van verdere welvaartsgroei tegemoet zien. Als we dat willen.

Dat klinkt als een utopie en toch is dat binnen 15 jaar mogelijk. Hoe gaan we daar komen? Aan ons de keuze.

Duur: 45 – 60 minuten.

Aantal deelnemers: 30 -300 personen

Verzorgd door: *Peter van der Wel

Peter van der Wel is medeoprichter van de Ruigoord Academie en heeft gewerkt al leraar, directeur van internetstichtingen en management consultant. Als futuroloog geeft hij nu al meer dan 30 jaar inspirerende en verrassende lezingen en presentaties. Een lezing van Peter van der Wel is behalve leerzaam en humoristisch ook tegelijk een “wake up call” en een “call to action”.