Met Pinksteren, als de Lente ons wakker kust, wordt Ruigoord bezocht door de Heilige Geest van poezie en
muziek. Deze manifesteert zich door de uitbundige schoonheid van de Natuur op ons oude eiland. De Ruigoorders doen daaraan mee met het mooiste wat de mens aan het leven kan bijdragen: poezie, muziek, wijsheid, verrukking en natuurlijk Liefde.

Dat is Vurige Tongen: een festival voor en door creatieve geestverwanten. Troubadours, orakels, dichters en dakini’s, de poezie leeft meer dan ooit. Als spoken word, klankgedicht, slam of rap, overal bloeit de woordkunst. En dan vooral de orale dichters, die teruggaan naar de oertraditie.

Vurige Tongen brengt verschillende stromingen en generaties samen: veteranen van het Surrealisme en Fluxus, klassieke sonnettenschrijvers naast de jongste hemelbestormers. Elk jaar reiken wij de Ruigoordtrofee uit aan een dichter of muzikant die een bijzondere rol speelt in onze culturele vrijhaven. Tot deze “eregalerij” behoren onder meer Hans Verhagen, Elly de Waard, Diana Ozon, Simon Vinkenoog, Yvonne van Doorn, Armand, Willem de Ridder en L.Th.Lehmann.

Vurige Tongen is gratis toegankelijk en wordt georganiseerd door de kunstenaars van Ruigoord. Hier kan de homo ludens naar hartelust experimenteren met vrijheid, vreugde en verwondering. Het is een festival waar het mooiste van onszelf en anderen tot bloei kan komen.

Vurige Tongen 2023 – De Jubileum Editie
Wegens het uitgebreide programma ter ere van het 50 jarig Jubileum, vragen wij dit jaar voor het eerst toegang. Wij hopen hiervoor op uw begrip. Wij vragen voor Vurige Tongen € 15,00 euro per dag of € 25,00 euro voor een passe partout (2 dagen). Onder 18 jaar heb je gratis toegang. Kaarten zullen spoedig beschikbaar zijn.

Vurige Tongen 5 & 6 juni 2022

Tel: 020 4975702
Email: kantoor@ruigoord.nl

Vurige Tongen 2019

Vurige Tongen 2018

Vurige Tongen 2013