Met Pinksteren, als de lente ons wakker kust, wordt Ruigoord bezocht door de Heilige Geest van poëzie en muziek.

Deze manifesteert zich door de uitbundige schoonheid van de Natuur op ons oude eiland. De Ruigoorders doen daaraan mee met het mooiste wat de mens aan het leven kan bijdragen: poëzie, muziek, wijsheid, verrukking en natuurlijk Liefde.

Dat is Vurige Tongen: een festival voor en door creatieve geestverwanten. Troubadours, orakels, dichters en dakini’s, de poezie leeft meer dan ooit. Als spoken word, klankgedicht, slam of rap, overal bloeit de woordkunst. En dan vooral de orale dichters, die teruggaan naar de oertraditie.

Vurige Tongen brengt verschillende stromingen en generaties samen: veteranen van het Surrealisme en Fluxus, klassieke sonnettenschrijvers naast de jongste hemelbestormers. Elk jaar reiken wij de Ruigoordtrofee uit aan een dichter of muzikant die een bijzondere rol speelt in onze culturele vrijhaven. Tot deze “eregalerij” behoren onder meer Hans Verhagen, Elly de Waard, Diana Ozon, Simon Vinkenoog, Yvonne van Doorn, Armand, Willem de Ridder en L.Th.Lehmann.

Hier kan de homo ludens naar hartelust experimenteren met vrijheid, vreugde en verwondering. Het is een festival waar het mooiste van onszelf en anderen tot bloei kan komen.

Vurige Tongen 2024 [19 & 20 mei]

lees hier alles over de editie van 2024

Tel: 020 4975702
Email: kantoor@ruigoord.nl


De foto’s op deze pagina zijn
gemaakt door Coen Dijkstra

Vurige Tongen 2019

Vurige Tongen 2018

Vurige Tongen 2013