Onder de naam “Openbare Werken” wordt op Ruigoord elk jaar een open atelier weekeinde georganiseerd.

Er zijn ruim 40 ateliers in het dorp waar kunstenaars van verschillende disciplines werkzaam zijn. Alle ateliers en andere gebouwen zijn tijdens Openbare Werken toegankelijk voor het publiek. Het kan worden gezien als een openbare verantwoording om te laten zien wat er door het jaar heen in de gewoonlijk gesloten ateliers en werkplaatsen door scheppende kunstenaars wordt gedaan.

Gedurende dit hele weekeind zijn er gelijktijdig allerlei demonstraties, exposities, uitvoeringen en feestelijkheden, zowel overdekt als in de open lucht.

Wat is er te doen?
Openbare werken is een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen bij de atelierhouders van Ruigoord. Heb je altijd al een atelier van binnen willen zien? Dit is je kans! Ga op avontuur door alle wegen en paadjes van Ruigoord en ontdek Kunst, Muziek & Natuur. Bijna alle ateliers zijn tijdens dit weekeind van 12:00 tot 19:00 geopend en overal in het dorp is iets te doen. Er zullen foodstalletjes zijn voor een hapje en een drankje, en er zullen bandjes zijn die live muziek spelen.

De toegang tot Openbare Werken is geheel gratis!

Zie ook de afdeling van deze website waarin de Ruigoordse kunstenaars worden gepresenteerd.

Openbare Werken 1 & 2 juni 2024

Contact

Commissie Scheppende Kunst Ruigoord
Hans Gritter, voorzitter
Ruigoord 20, 1047 HH Amsterdam

De afbeeldingen op deze pagina
zijn gemaakt door Coen Dijkstra