De opening van Openbare Werken 2024 

Op 1 en 2 juni openden de ateliers hun deuren wijd tijdens het jaarlijkse evenement Openbare Werken in Ruigoord. Dit jaar stond in het teken van bijzondere vernieuwingen en indrukwekkende exposities. De nieuwe schuur, een recent toegevoegde parel aan het culturele landschap van Ruigoord, werd feestelijk ingewijd met een spetterende groepsexpositie. Kunstliefhebbers konden hier genieten van een prachtige en diverse collectie werken die een unieke inkijk gaven in het rijke artistieke aanbod dat Ruigoord te bieden heeft.

Daarnaast bood het dorpelijk museum een bijzondere expositie van de gerenommeerde kunstenaar Theo Kley. Zijn werken, bekend om hun diepgaande expressie en creativiteit, trokken veel bewonderaars en maakten de kunstervaring compleet.

De officiële opening van het evenement werd verricht door de wethouder van cultuur, Touria Meliani. In haar inspirerende toespraak benadrukte ze het belang van kunst en cultuur in de samenleving en prees ze de levendige creatieve gemeenschap van Ruigoord. Haar aanwezigheid en woorden gaven het evenement een extra feestelijk tintje en maakten duidelijk dat Ruigoord een belangrijke rol speelt in het culturele landschap van de regio.

Bezoekers werden ondergedompeld in een wereld van kunst, creativiteit en inspiratie, waarbij de open ateliers een kijkje achter de schermen boden van de talentvolle kunstenaars die Ruigoord rijk is. Het weekend was een groot succes en een prachtige viering van kunst en gemeenschap.