Landjuweel op reis

Twee van Neerland’s meest creatieve kampeerinitiatieven gaan er een schepje bovenop doen: Ruigoord’s Landjuweel en Netl Camping Kallumaan presenteren Landjuweel-op-reis!

Kunstenaarsgemeenschap Ruigoord, verantwoordelijk voor de langstlopende openluchtfestivals van Amsterdam (sinds 1973) staat ook bekend als reizend theatergezelschap. Sinds de jaren 70 reist de club interdisciplinaire creatieven de halve wereld over. Allereerst betoverden ze de harten van publiek in onder andere India, Mongolië en zelfs China. Recentelijk reisde het gezelschap naar enkele van de meest innovatieve festivals van Europa zoals Fusion (D) en Boom (P). Daar waar de gemeenschap neerstrijkt ontstaan performances en natuurlijk muziek!

Afgelopen jaar vierde Ruigoord haar 50-jarig bestaan met een reeks aan bijzondere evenementen waaronder het jaarlijkse Landjuweel kampeerfestival. Ook dit jaar pakt Ruigoord weer groot uit tijdens dit piekmoment waarbij het hele dorp uitloopt om kunst te maken en te delen. Maar deze zomer krijgt het Landjuweel een vervolg: een week lang gaan Ruigoordse makers en publiek zelf kamperen én optreden!

Hun bestemming is Netl Camping Kallumaan, één van de mooiste kampeerterreinen van Nederland en bekend om creativiteit en reizende kunstenaars. Elk jaar wordt dit prachtige natuurgebied namelijk omgetoverd tot het festivalterrein van Wildeburg en dit jaar voor het eerst voor het Wilde Weide festival. Het groene terrein van Netl Camping Kallumaan varieert van bamboebossen tot olifantenpaadjes tot idyllische strandjes en heeft voor iedere kampeerder wat in petto. Kom kamperen of kies voor een overnachting in een Vogelhuisje, Tram of een luxe glampingplek, aan elke stijl van kamperen is gedacht.

Net als Ruigoord is Netl Camping Kallumaan een plek voor jong & oud en tijdens deze samenwerking zijn dus alle leeftijden welkom. Ruigoord brengt haar programma en gemeenschap naar het Vuurtorenstrand van de camping, verwacht dus zeven dagen lang een interessante mix van live muziek, DJ’s en performances. Netl Camping Kallumaan levert alle faciliteiten om heerlijk te kunnen genieten van deze allerlaatste week van de zomervakantie.

In de periode maandag 26 augustus t/m zondag 1 september 2024 is iedereen welkom om een plekje te boeken op de camping om deze gezellige samenscholing bij te kunnen wonen!

Voor alle campingbezoekers is het bijwonen van het Ruigoordse programma helemaal gratis.

Meer te weten te komen over dit avontuur? Bekijk dan het hier het evenement.