Een voedselbos is het paradijs op aarde. Alle bomen en planten zijn op een slimme manier bij elkaar geplant, zodat ze net zo goed samenwerken als in een stuk wilde natuur. Maar dan is bijna alles eetbaar. We werkten in Ruigoord al een tijdje aan een sprookjesachtig landschap, en voor het jubileumjaar gaan we het echt helemaal Te Gek maken. Daarvoor hebben we de hulp ingeroepen van deskundige Martijn Aalbrecht alias ‘De Voedselboss’. Hij gaf ons een stoomcursus, waarin we ontwerpen hebben gemaakt voor stukjes voedselbos, die verspreid door Ruigoord, worden verbonden door allerlei losse voedselbomen en -struiken. En dan hebben we het niet over paardenbloemen, nee, in Ruigoord groeien straks Pawpaws, pecannoten, kaki’s, toverpruimen en chinese dadels. Straks wandel je in Ruigoord door een eetbaar paradijs, waarin je prachtige kunstwerken tegenkomt.

De ongewone oogst uit een voedselbos

Moodboard / inspiratie

Bezoek van Ruigoord aan Voedselbos Ketelbroek