In mei heeft de voorstelling ‘Bloos de mannen’ gerepeteerd en try-outs gedaan op Ruigoord. Het is  het vervolg op ‘Bloos’, een audioperformance van Marte Boneschansker waarin je kunt luisteren naar verhalen van vrouwen over intimiteit. Dit keer hoor je verhalen van mannen over intimiteit. De scenografie van deze voorstelling is gedaan door atelierhouder Geartsje van der Zee. In de afgelopen maanden maakte zij 9 verschillende cocons in de werkplaats in de schuur in het dorp. Bezoekers van de voorstelling luisteren in deze cocons naar de verhalen, met tussentijdse intermezzo’s van muziek en fysieke ervaringen die je zintuigen en hormoonhuishouding bespelen. Theaterjournaliste Karin Veraart kwam op bezoek bij een repetitie in de kerk, interviewde Marte en Geartsje, en schreef er dit stuk mooie over:

https://www.volkskrant.nl/mensen/deze-theatermaker-brengt-ontboezemingen-zo-intiem-dat-je-ervan-gaat-blozen~b5a690a0/

‘Bloos de mannen’ is intussen in premiére gegaan op SPRING Utrecht en tourt de rest van het jaar door het land, zie voor de volledige speellijst
https://marteboneschansker.com/agenda / geartsjevanderzee.com / 0681169585