Edition Time and Space
14:00- 21:00 u
RUIGOORD KERK
Entree: GRATIS

Op 13-14-15 september vindt het 8ste Futurologisch Symposium Vrije Culturele Ruimtes plaats in Amsterdam met als thema: ReFraming Environmentalism (Alternatieve Omgevingsvisies)

De drie subthema’s:
1. Hybride ruimtes (Nieuw en Meer) vrijdag 13 september. Met voorbeelden van en visies over synergetische concepten/projecten aangaande cultuur- en natuurgebieden zoals ‘Het Antropocene Bos’ (Nieuw en Meer) door Jeroen Saris, de Eco-polder (Lutkemeer) door Kees Stad en andere grensverleggende uitbreidingen van Ruigoord door Marco de Goede

2.Ruimte en Tijd (Ruigoord) zaterdag 14 september.
Duurzaamheid en organische groei zijn aspecten van toekomstgerichte ruimtelijke ordening. Tijdens deze bijeenkomst wordt o.a. aandacht geschonken aan internationale ontwikkelingen op dit gebied, Er zijn politieke, sociale, fysieke, mentale en economische ruimtelijke benaderingen, gedacht in termen van korte of lange termijnen. Het door de overheid geïntroduceerde begrip ‘permanente tijdelijkheid’ in relatie tot het ontwikkelen van nieuwe vrijplaatsen, maar ook het concept van de Experimentele Ruimte wordt vanuit dit subthema besproken.

Tijdens deze dag wordt o.a. aandacht geschonken aan internationale ontwikkelingen op dit gebied met o,a, Gangenviertel uit Hamburg, Uzupis ut Litouwen, Christiania uit Denemarken en ROG uit Lubljana.  De futurologen Alan Dearling uit Schotland en Jordan Zinovich uit Canada geven hun visie op internationale ontwikkelingen.

3.Recentralisatie van de stedelijke ruimte. (Vrij Paleis) zondag 15 september.
Gedacht vanuit de Trans-Industriële landschapsopvattingen is er niet één centrum, maar liggen alle centra niet zozeer in elkaars periferie, maar in elkaars verlengde: door Aja Waalwijk

Het symposium sluit op zondag af met een Luidruchtige Omgang. Tijdens deze kabouterdemo plaatsen/planten we een appelboom naast het Lieverdje plaatsen/planten. De appelboom is een hommage aan de vijftig jaar geleden opgerichte Kabouterbeweging. Met Roel van Duijn, Luud Schimmelpennink, Phil Bloom en Ectrinction Rebellion.

EN op zondag de Luiadruchtige Omgang: Kaboutermanifestatie 2019

Komt allen zondag 15-9 16:00 bij het Lieverdje, ’t Spui Amsterdam

Met optredens van o.a. Cato Fluitsma, Valentina, Tijdelijke Toon en Jan Modaal.
Op alle dagen is er heerlijk eten en drinken

FCS Amsterdam 2019: ReFraming Environmentalism

Vrijdag 13-9                 van 17:00 tot 22.30 Hybride Ruimtes (Nieuw en Meer)

Zaterdag 14-9             van 14:00 tot 20:00: Ruimte en Tijd (Ruigoord)

Zondag 15-9               van 14:30 tot 15:30: Recentralisatie (Vrij Paleis)
      van 16:00 manifestatie bij het lieverdje :
      van 17:30 tot 22:00: Afsluitend avondprogramma (Vrij Paleis)                               

Entree: GRATIS
Meer  info: http://www.fcsamsterdam.nl/

https://www.facebook.com/events/2688320964534850

https://www.facebook.com/FCSAmsterdam2019