Felicitaties voor onze dorpsgenoot en ‘dubbeltalent’ Roberta Petzold die voor haar dichtbundel Vruchtwatervuurlinie de C. Buddingh’-prijs 2019 voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut ontving. Haar dichtbundel kwam onlangs uit bij Uitgeverij Van Oorschot. Volgens de jury is Petzoldt een ‘turende, glurende, loerende dichter (…) die niet alleen haar eigen blik maar ook onze blik op scherp zet.’ De overige genomineerden waren Obe Alkema, Gerda Blees en Roelof ten Napel.

Ruigoordse letterkundigen maken furore

Al eerder werd bekend dat schrijver Jan van Aken voor zijn op Ruigoord geschreven boek De Ommegang de F. Bordewijk-prijs 2018 is toegekend. In maart 2019 verscheen het boek op de shortlist van de Libris-literatuurprijs. Van Aken is al eens de ‘Nederlandse Umberto Eco’ genoemd. Zijn eerdere roman De Afvallige kwam op de longlist voor zowel de AKO- als de Libris-literatuurprijs.