WK Poëzie 2018 in Zaal 100 en Ruigoord Aja Waalwijk

Op zaterdag en zondag 10 en 11 november 2018 vindt in Zaal 100 en in Ruigoord voor de derde keer het elke tien jaar terugkerende WK Poëzie plaats; een estafettemarathon waaraan zo’n 100 tot 150 dichters en singer-songwriters deelnemen met respectievelijk één gedicht per persoon. Het is de bedoeling een evenredig aantal eerste prijzen (als troostprijs) uit te reiken aan de deelnemers. Het competitieve element schuilt hierin dat elke dichteres, dichter of singer-songwriter haar of zijn beste gedicht voordraagt.

In 1988 werd de Nul-prijs uitgereikt aan Leo van der Zalm. Uitgangspunt was toen met zo weinig mogelijk woorden zo veel mogelijk te zeggen. In 2008 waren er drie eerste prijzen voor de categorieën lichtgewicht, middelgewicht en zwaargewicht. De dichters werden eerst gewogen. Er namen 96 dichters deel, waaronder Frank Starik, Diana Ozon, Arthur Lava en Hans Plomp.

In 2018 worden in Zaal 100 de WK gedichten voorgedragen en gefilmd in Studio 100. In de kleine zaal zijn optredens gepland van dichters van verre en enkele dichtersgroepen. In de grote zaal treden singer-songwriters en op. Aanvang 15:30 uur.

Ook in Ruigoord zijn er drie locaties, te weten de kerk voor de individuele dichters en het Kabouterhuis en De Salon voor singer-songwriters en performing poets. Aanvang 15:00 uur.

Tijdens de manifestatie is er een foto-expositie van dichters in Zaal 100 en Ruigoord over de periode 1998-2018 door Paul van Goudoever. Tevens lichtprojecties met poëzie door Tanja Henn (Lighteffectible art).

Mocht je geïnteresseerd zijn in deelname, laat het ons weten via Zaal100@wittereus.net