[vc_row css=”.vc_custom_1537526081354{margin-right: 0px !important;margin-bottom: 20px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 10px !important;padding-right: 10px !important;padding-bottom: 10px !important;padding-left: 10px !important;background-color: #dcebfc !important;}”][vc_column][vc_column_text]Op zaterdag 29 en zondag 30 september 2018 openen de kunstenaars van Ruigoord de deuren van hun ateliers wagenwijd voor de traditionele Openbare Werken. Dan staat het hele dorp van 12 tot 19 uur in het teken van de scheppende kunsten.

Peter Klashorst, BLOOS, De Ommegang van Jan van Aken Het nieuwe boek van Tosca Niterink. Zomaar een greep uit de wondere wereld van de kunstenaars van Ruigoord 

En weet je wat nu zo leuk is? Daar kun je bij zijn want het laatste weekend van september openen de kunstenaars van Ruigoord hun ateliers en kun je mee genieten van al het moois wat deze Culturele Vrijhaven te bieden heeft.

Schilder, fotograaf en muzikant Peter Klashorst exposeert in de Grote Schuur. Zijn uitbundige schilderwerk werd in bekroond met de Koninklijke Subsidie voor de Vrije Schilderkunst.

BLOOS gaat over datgene waar we het niet over hebben,’ vertelt Marte Boneschansker  Over sensuele pleziertjes zoals met je hand in een zak met rijst glijden of een ijsklontje op je borst laten smelten. Over versieren, versierd worden en ergens naar verlangen.Gelegen in een eenpersoonsbed luister je naar één van de 100 vrouwen die Boneschansker interviewde. ‘Ieder bed vertelt een ander verhaal. BLOOS is lichamelijk, sensueel, open: een totaalervaring zonder gêne.’

Jan van Aken, ook wel de Nederlandse Umberto Ecco genoemd leest voor uit zijn bestseller De Ommegang. Hij doet dat in het atelier van Hans Plomp – Casa poëtica.

Fotograaf en programma maker Anita Janssen verzamelde verhalen over de Luchtbus, de magische bus waarmee het Amsterdams Ballongezelschap de wereld veroverde. ‘Je kunt via een audio app in de Luchtbus meegenieten van smeuiige verhalen en terug reizen in de tijd toen het onmogelijke mogelijk werd gemaakt,’ vertelt Janssen.
Luister hier naar de smeuiige verhalen.

Columnist schrijfster en actrice Tosca Niterink leest in datzelfde atelier voor uit haar nieuw te verschijnen boek DE PONCHO MUST GO ON en andere afrits verhalen.

Niet alleen zijn de ateliers open maar er is ook een Ruigmarkt.

Genoeg reden dus om een bezoek te brengen aan dit wonderlijke dorp, dit broeinest van kunst en cultuur.

Tot ziens op Openbare Werken![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row gap=”10″ equal_height=”yes” css=”.vc_custom_1537526139528{margin-right: 0px !important;margin-bottom: 20px !important;margin-left: 0px !important;}”][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1537531235269{margin-right: 10px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 5px !important;padding-right: 5px !important;padding-bottom: 5px !important;padding-left: 5px !important;background-color: #dcebfc !important;}”][vc_video link=”https://youtu.be/9df10dpfvI4″][vc_column_text]

(foto’s in het filmpje zijn gemaakt door fleur koning & juliette polak )[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1537526635723{padding-top: 5px !important;padding-right: 5px !important;padding-bottom: 5px !important;padding-left: 5px !important;background-color: #dcebfc !important;}”][vc_video link=”https://youtu.be/zoyxU9cMbzQ”][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1537526678051{margin-right: 0px !important;margin-bottom: 20px !important;margin-left: 0px !important;background-color: #dcebfc !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Welke kunstenaars/ateliers doen mee? Check het boekje:

[/vc_column_text][vc_raw_html]JTNDaWZyYW1lJTIwd2lkdGglM0QlMjIxMDAlMjUlMjIlMjBoZWlnaHQlM0QlMjI1MDAlMjIlMjBzcmMlM0QlMjJodHRwcyUzQSUyRiUyRnJ1aWdvb3JkLm5sJTJGb3cxOCUyRmluZGV4Lmh0bWwlMjIlMjBmcmFtZWJvcmRlciUzRCUyMjAlMjIlMjBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4lM0UlM0MlMkZpZnJhbWUlM0U=[/vc_raw_html][vc_column_text]https://ruigoord.nl/ow18/index.html[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]