DE SPEELWEIDE

Landjuweel heeft er een nieuw eilandje bij vol theatraal spektakel en kinderlijk plezier. Op De Speelweide wordt je uitgenodigd mee te doen aan de mafste spellen, je te laten verwonderen door voorstellingen voor jong & oud van de grootste circusartiesten van Europa, of gewoon de hele dag te vliegen in de zweefmolen met een pannenkoek in je mond.

De afgelopen drie jaren was het landje achterin het dorp het domein van bonte meute & interactief gesammtkunst collectief AWE. Voor wie de boodschap nog niet gehoord had: dit roemruchte collectief heeft zichzelf afgelopen winter opgeheven en zal dit jaar dus geen eigen area en interactief toneelstuk bouwen. Maar dat betekent niet dat ze er niet bij zullen zijn: vele voormalige AWE’tjes zijn de afgelopen jaren zo betrokken geraakt bij Ruigoord en Landjuweel dat ze zich op heel veel manieren met het festival bezighouden.

Op De Speelweide vindt je een bar en een band podium, het kinder-restaurant Limonade, een zweefmolen, een enorme circustent, een knutsel- & schminktent, en natuurlijk het Why Not? Kindercircus.

In de grote circustent en buiten op het veld zijn er tot ’s avonds laat spectaculaire voorstellingen te zien van internationale circus & theatergezelschappen. Een aantal van deze fantastische groepen zijn de week ervoor bij onze buren & vrienden op de ADM Amsterdam te zien op het grandioze Jetlag ADM Festival.

Voor de kinderen zijn er circusworkshops, voorstellingen, een zweefmolen, en het kinder-restaurant Limonade waar de kleintjes met eigen strippenkaart fruit en limo kunnen nuttigen. En er kan iedere dag geknutseld worden in de aanloop naar de Kinderbeeldenroute op zondagmiddag.

Als laatste vindt je op de Speelweide ook het loslopend wild van onze Verdwaalpaadjes Programmeur Sylvan. Verwacht boselfen, luchtpiraten, levend stratego, een cacao bar, olifantenpoppentheater, en nog veel en veel meer.