Solstice Festival: vindt plaats op Ruigoord, Amsterdam, op donderdag 21 juni, op de dag van de zomerzonnewende.

Ruigoord, Amsterdam 8 juni 2018 – Dit jaar heeft het Solstice Festival een ander formaat dan de voorgaande jaren. In plaats van een weekendevenement vindt het festival plaats op een dag, donderdag 21 juni, ter viering van de daadwerkelijke dag van de zomerzonnewende. Er zal een speciaal optreden zijn om de exacte Solstice-tijd te vieren, die dit jaar om 12:07 zal zijn. Het evenement heeft een muziekprogramma met lokale en gevestigde internationale artiesten zoals Cosmosis, Lucas, San and Tac, Kleiman, Purist, Obliviant, Tongue & Groove en meer. De line-up bestaat niet alleen uit Nederlandse en Europese muzikanten, maar reikt nog verder naar landen zoals AustraliĆ«, Mexico en BraziliĆ«, die op het Open Air podium zullen optreden. De kerk zal worden omgetoverd tot een indoor Chill Out-gebied, en het hele evenement zal worden ingericht door Franse en lokale decoteams.

De beslissing van de organisatie om het in 2018 anders te benaderen, is een reactie op de annulering van dit festival vorig jaar, toen de vergunning twee dagen voor het evenement werd geweigerd. Dit heeft uiteraard een aanzienlijke impact op de organisatie, alle artiesten en bezoekers. Solstice Festival bestaat al 15 jaar en het is een van de hoogtepunten tussen de lente en zomer in Amsterdam. Het is een festival dat belangrijk is in de culturele agenda van de stad en diversiteit brengt in zijn muzikale en artistieke spectrum.

Solstice wordt dit jaar dus alleen gevierd op 21 juni en heeft daarom ook geen kampeer gelegenheid. Gemeente Amsterdam heeft aan Stichting Landjuweel laten weten dat Solstice 2018 door kan gaan en dat de vergunning onderweg is.

De organisatie verwacht dat het Solstice Festival een positief effect zal hebben voor de stad en de bezoekers van het evenement. Na de annulering van afgelopen jaar is er nu veel nieuwe energie om er een speciale dag van te maken. En er is nu een nieuwe kans om te genieten van deze viering in open lucht op de dag van de Zomerzonnewende.


Solstice Festival: taking place at Ruigoord, Amsterdam, on Thursday 21 June, the day of the Summer Solstice.

Ruigoord, Amsterdam 8th June 2018 – This year, Solstice Festival is having a different format than the previous years. Instead of a weekend event, the festival takes place on Thursday 21 June, celebrating the actual day of the Summer Solstice. There will be a special performance to celebrate the exact Solstice time, which this year will be at 12:07. The event will also count with a music program with local and established international artists like Cosmosis, Lucas, San and Tac, Kleiman, Purist, Obliviant, Tongue & Groove and more. The lineup comprises not only of Dutch and European musicians, but also from distant countries, like Australia, Mexico and Brazil, who will perform on the Open Air stage. The church will be transformed into an indoor Chill Out area, and the whole event will be decorated by French and local deco teams.

The organization’s decision to approach it differently in 2018, is a response to the cancellation of this festival last year, when the permit was denied two days before the event. Naturally, this caused a significant impact on the organization, all artists and visitors. Solstice Festival has existed for 15 years, and it is one of the highlights between the spring and summer in Amsterdam. It is a festival that holds importance in the cultural agenda of the city, bringing diversity to its musical and artistic spectrum.

This year, Solstice will only be celebrated on the 21st of June and, as such, the event will not include camping. The municipality of Amsterdam has informed Stichting Landjuweel that Solstice 2018 can continue and that the permit is on its way.

The organization expects that Solstice Festival will have a positive effect on the city and the visitors of the event. After last year’s cancellation, there is now a lot of energy to make it a special day, and a renewed opportunity to enjoy this open-air celebration on the day of the Summer Solstice.