Wat is de Ruigoord Academie? 

De Ruigoord Academie

Welkom in het hart van creativiteit en wijsheid, verscholen in het betoverende kunstenaarsdorp Ruigoord – de oudste vrijplaats van Nederland. Hier, waar kunst, natuur, magie en rituelen samenkomen, biedt de Ruigoord Academie onvergetelijke ervaringen, levenslessen en waardevolle kennis.

Over ons

In de afgelopen vijftig jaar hebben honderden kunstenaars in de ateliers en uitvoeringsruimten van Ruigoord een vruchtbare voedingsbodem gevonden. De Ruigoord Academie bouwt voort op deze traditie en vormt een uniek Ontdekkingslaboratorium, een Verbeeldingscentrum en een Creatieve Oase voor lerenden van buiten Ruigoord. De Ruigoord Academie biedt unieke leerervaringen die zich uitstrekken over magie, levenskunst, oude kennis, ambachten, Yoga en meditatie, dans, muziek, performance, niet-Westerse filosofie, futurologie, bewustzijnsverruiming, sociale en culturele technieken, en nog veel meer.

Programma’s voor bedrijven, overheden en instellingen

Sinds 2012 biedt de Ruigoord Academie speciaal voor organisaties van buiten (scholen, bedrijven, overheden, etc. ) op maat gemaakte, inspirerende en verrassende programma’s aan. Bedoeld voor teamdagen, strategiedagen, relatiebijeenkomsten, of cursussen, workshops en trainingen voor relaties of eigen medewerkers. Als je een bijzonder en verrassend programma zoekt voor je school, bedrijf, overheid, vereniging of instelling – de Ruigoord Academie staat klaar om je te inspireren en te betoveren.

Educatiepakketten Speciaal Voor Voortgezet en Basisonderwijs

Speciaal voor klassen en scholen in het voortgezet onderwijs en het primair onderwijs hebben wij educatieve projecten ontwikkeld met rondleidingen en workshops op Ruigoord. Lees alles hierover in deze flyer (klik hier) Of neem direct contact op via: cultuureducatie@ruigoord.nl

Wil jij ook met jouw klas of groep de Oase van Verwondering ervaren door middel van een van onze workshops? Dat kan! Stuur een mailtje naar de begeleider van de desbetreffende workshop of naar academie@ruigoord.nl.

Wat we bieden

Cursussen, workshops, trainingen, inspirerende lezingen, debatten en symposia en feestelijke festivals waarin je de diepten kunt ontdekken van bijvoorbeeld, (de lijst is eindeloos), I-Ching, Tarot, Feng Shui, sjamanisme, Wika, toegepaste magie, verhalen vertellen, yoga, meditatie, tai-chi, healing, ademen, mime, djembé, circusvaardigheden, toneel, zang en dans, stemgebruik, boventonen zingen, vuurspuwen, dichten, edelsmeden, schilderen en tekenen, toekomstonderzoek en futurologie, eetbare planten en paddenstoelen in de natuur, hoeden maken, kostuums maken.

Contact

Neem contact met ons op via academie@ruigoord.nl voor een voorstel op maat. Ontwikkel jezelf en laat je inspireren door de unieke energie van Ruigoord. De kunst van het leven wacht op jou!

Levenslessen

Cursussen, workshops, trainingen, inspirerende lezingen, debatten en symposia waarin je de diepten kunt ontdekken van Ruigoord.

I-Ching, Tarot, Feng Shui, sjamanisme, Wika, toegepaste magie, verhalen vertellen, yoga, meditatie, tai-chi, healing, ademen, mime, djembé, circusvaardigheden, toneel, zang en dans, stemgebruik, boventonen zingen, vuurspuwen, dichten, edelsmeden, schilderen en tekenen, toekomstonderzoek en futurologie, eetbare planten en paddenstoelen in de natuur, hoeden maken, kostuums maken.

De Ruigoord Academie organiseert deze activiteiten als pakketten voor scholen, bedrijven, overheden, verenigingen en instellingen. Ook losse groepsworkshops zijn mogelijk. Informeer voor de mogelijkheden en prijzen op academie@ruigoord.nl