Laden Agenda

Vurige Tongen 2022

Vurige Tongen is het oudste en meest gevarieerde Woordfestijn van Amsterdam.

Diverse collectieven presenteren dit jaar hun eigen programma. Meer informatie over het programma volgt spoedig.

📚Markt
📒Kids Programma
📓Workshops
📕Muziek
📗Food & drinks
📘Rondleidingen

Met Pinksteren, sinds jaar en dag, het feest van de heilige geest, viert Ruigoord Vurige Tongen. Dan manifesteert de vrije, creatieve geest zich op ons oude eiland, door dichters en troubadours. Ook de bezoekers dragen bij aan dit levenskunstwerk. “Jeder Mensch ein Kuenstler”. Samen een poetische werkelijkheid maken, dat is onze drijfveer. De homo ludens in optima forma.

In gedichten, liedjes, cabaret, lezingen, Sonnetten, haiku’s, rap, verhalen bloeit de woordkunst. Vurige Tongen brengt verschillende culturen, stromingen, woordkunstcollectieven van alle generaties samen. Er loopt een continue lijn van Dada, Surrealisme, Beatcultuur, Keerkring, Insektensekte, Provo, Fluxus, naar de creatieve geesten van Ruigoord. Jongeren maken hier kennis met werk van oudere kunstenaars en vice versa. Er is bovendien een uitgebreid programma voor kinderen

Kortom: het hele dorp is een dichterlijk avontuur. Langs wegen en paden staan teksten van woordkunstenaars. Ruigoord is een lusthof voor de scharrelmens “met vrije uitloop”. Hier kan je naar hartelust experimenteren met vrijheid, vreugde en verwondering. Vurige Tongen is een feest waar het mooiste van onszelf en anderen tot bloei kan komen.

Vurige Tongen is gratis toegankelijk en wordt georganiseerd door de kunstenaars van Ruigoord. Hier kan de homo ludens naar hartelust experimenteren met vrijheid, vreugde en verwondering. Het is een gathering waar het mooiste van onszelf en anderen tot bloei kan komen.