The Land of Pan VI – 28, 29 & 30 September

Laden Evenementen

The Land of Pan VI

The Land of Pan VI
28,  29 & 30 september (Volle Maan)

Pan Podium, Ruigoord
19:30 uur

€ 13,00

Dit jaar komt er weer een nieuw hoofdstuk van The land of Pan uit. The Land of Pan series is een project van Roberta Petzoldt dat ze in 2018 startte en wat is uitgegroeid tot voorstellingen die met poëzie, schimmenspel en live muziek, op zoek gaan naar het oerland Pan (Pangea). Dit keer duiken we in de zee, het vruchtwater van de aarde, waar alles uit voortkomt en ook hoe de maan hiermee verbonden is.

Voor deze editie werkt ze samen met de Schotse multi instrumentalist ‘John Charles Wilson’ met wie ze onder ondere onder de naam ‘The return of the Swallow’ meerdere projecten heeft gemaakt. Onder andere het met een Australische 1000 dollar prijs (SICA), bekroonde voorstelling ‘Monte Alban’ tijdens een internationaal festival in Freiburg.

John Charles Wilson maakte in Schotland furore met zijn opzwepende vioolact onder de naam ‘Frogpocket’. Hij heeft getoured met ‘Mike Heron’ een van de voormannen van de legendarische 60’s folk psychedelica band: ‘The Incredible Stringband’. Tegenwoordig leeft hij een teruggetrokken bestaan in de bergen van Schotland waar hij viool speelt voor ijskoude rivieren en stille Lochs. Alleen Roberta weet hem uit zijn geliefde land te lokken om eenmaal per jaar samen te werken.

We zijn verheugd jullie uit te nodigen voor deze magische voorstelling die na zonsondergang jullie meeneemt naar een land waar de natuur en mystiek heerst. De volle maan zal haar licht schijnen en wie weet komt er nog een walvis uit de diepten omhoog gezwommen.

Foto: ‘Garuda en de draak’ Vurige tongen 2023, project van Roberta Petzoldt in samenwerking met Celine Dewy, Steven Koppens en Iris Kauffman

Ga naar de bovenkant