The Land of Pan V

Laden Evenementen

The Land of Pan V

The Land of Pan V
8 – 9 – 10 juli

Met vreugd nodigen we jullie dit jaar weer uit voor de mythische voorstelling.

Een Ruigoordse productie in samenwerking met de natuur van de paardenweide. Locatietheater met live-muziek, schimmenspel en spelers.

The Land of Pan V

Deze zomer gaat de voorstelling: ‘The land of Pan’ weer spelen op 8 – 9 – 10 juli 2022 in de paardeweide van Ruigoord. ‘The land of Pan’ is een project dat in 2018 gestart is en steeds van vorm veranderd. Vorig jaar verscheen het als voorstelling, dit jaar zal het zich weer in deze vorm vertonen, maar dan in een uitgebreide versie. The land of Pan gaat over de zoektocht naar onze collectieve oer-mythe. Elke cultuur, religie, elke traditie en ook de wetenschap kent een verhaal dat ons uitlegt waar we vandaan komen. Hoe alles wat we om ons heen zien tot stand is gekomen.

Pan betekend ‘alles’ en is een verwijzing naar ‘Pangea’. De naam voor de landmassa die op aarde bestond toen alle continenten nog tegen elkaar aan lagen. Het is het land van toen alles nog één was, geen grenzen en geen afscheiding, een gedeeld bewustzijn. Ook verwijst het naar de god Pan. De natuurgod, de andere wereld waar de sprookjes de mythes en de mythologische wezens wonen. Zou het kunnen dat dit letterlijke geschiedenis is? Dat er een tijd was dat de magische werkelijkheid nog een alledaagse realiteit was?

In dit project zoeken we naar het verhaal van alles. En elke keer vertellen we een stukje van de puzzel van het grote verhaal, dat ergens nog in ons collectief onderbewustzijn sluimert. Tot we een compleet prisma hebben gevonden waarin alle kleuren te zien zijn. Kom je kijken? En vertel ons jou verhalen, wat je ziet, wat je dacht, wat jij je nog herinnert van het oer-verhaal.

Want iedereen draagt een stukje van de code in zich. Met deze verhalen zullen we The land of Pan VI gaan maken in 2023.

Waar: De Paardeweide, Ruigoord 
Wanneer: 8 / 9 / 10 Juli 2022 
Tijden: 20:30 – 22:00 
Kaartjes: eventix.shop/cus3bays

Ga naar de bovenkant