Serie workshops wolvilten

Laden Evenementen

Dagen: 30 april ~ 23 mei ~ 24 mei ~ 27 mei ~ 28 mei ~ 29 mei ~ 3 juni ~ 4 juni

Tijden: Elke workshop is los te volgen en is van 9:00 – 16:30


Locatie:
Ruigoord 32

Kosten: Gratis

Wil jij leren wolvilten? Hier leer je in een dag hoe je van ruwe wol je eigen vilt maakt. We werken aan biologisch afbreekbare vilten decorstukken voor de nieuwe voorstelling SCHADUW van Marte Boneschansker. Het door jou gevilte stuk textiel wordt onderdeel van het decor en zal de komende jaren door het land touren. Aan het einde van de workshop krijg je, als je wilt, een stuk wol mee naar huis om thuis aan je eigen project te beginnen. We gaan grote lappen natvilten door met de ruwe wol, op palen gerold, door het dorp te wandelen. Ook gaan we ruimtelijk natvilten door rondom een mal te vilten. We gebruiken wol van het zwartbles schaap. In één dag doorlopen we het hele viltproces, geïnspireerd op hoe ze vilten in Mongolië. Per workshop is er ruimte voor maximaal 12 mensen. Wij regelen het materiaal en soep. Jullie leren de techniek en krijgen wol mee naar huis. We maken er een paar mooie buitendagen van in ons dorp. Hoe vaker je komt, hoe liever. Geef je op via: geartsjevanderzee@gmail.com en vermeld welke data je er bij bent.

Let op: de kans bestaat dat we de laatste workshop laten vervallen, mochten we eerder klaar zijn.

Meld je aan via: geartsjevanderzee@gmail.com

Programma

9:00 inloop, koffie en thee

9:30 wol slaan, wol schikken – naast de kerk

12:30 lunchpauze, er wordt soep gemaakt, neem zelf een broodje mee. – Ruigoord 32

13:30 vilten met de viltrollers en mallen. – naast de kerk

15:00 spoelen, vilt laten schrikken en uithangen – naast de kerk

16:00 koffie en thee, afsluiten – Ruigoord 32

16:30 einde

Over de begeleiders

Geartsje van der Zee is scenograaf en heeft zich toegespitst op het ontwerp van theatrale ruimtes en objecten voor ervaringstheater en locatietheater. Kenmerkend voor haar werk is dat de ruimtes vaak uitnodigen tot een specifieke fysieke ervaring en deelname van het publiek. Ook wil ze zoveel mogelijk werken met regeneratief materiaal, dat zo min mogelijk schade toedoet aan de natuurlijke omgeving. Voor het decor van SCHADUW heeft ze schimmen ontworpen van zwart wolvilt, die na afloop van de tour voedingsbodem worden voor planten.


In het wolvilten werkt zij samen met theatermaker Rachel Schuit, met wie zij het project ‘Wolwêzen’ in het leven riep, een project waarbinnen op zoek wordt gegaan naar hoe we in een maakproces zoveel mogelijk welzijn kunnen creëren voor al het leven.



Ga naar de bovenkant