Samhain // diner, vuur ceremonie en meer

Laden Evenementen

Halloween, Dia de Los Muertos, Allerzielen

Jaarlijks staat de Ruigoordse gemeenschap stil bij de oud Europese viering Samhain en de daarmee corresponderende vieringen Halloween, Dia de Los Muertos & Allerzielen. Rond deze tijd van het jaar nemen we afscheid van het oude & staan we stil bij hen die zijn heengegaan.

18:00 Het Altaar [gratis toegankelijk]

In de kerk is er vanaf 18:00 een interactief, nagedachtenis altaar. Hier is ruimte om je geliefde overledenen op eigen wijze te herdenken. Plaats een foto of object naar inzicht, brand een kaarsje of wierook. Bepaal je eigen ritueel.

18:00 Het Vuurritueel [gratis toegankelijk]

We verzamelen om 18:00 in de kerk van Ruigoord voor een transformatieve vuurceremonie. om 18:15 vind er een uitleg plaats: Wat mag sterven en wat mag geboren worden? Tijdens het ritueel maken we ons op ceremoniële wijze ‘winterklaar’. We nemen afscheid van dat wat geweest is, staan stil bij momenten of personen die belangrijk voor ons zijn geweest, eren deze, danken deze, en laten daarvan los wat mag transformeren. We maken ruimte voor het ongemanifesteerde, dat zich nog in de leegte bevindt, en planten het zaadje voor een nieuw seizoen.

19:00 Een 3-gangen diner [kaartjes beschikbaar via de ticket link]

Amuse | Maisfritters met Kimchi en Miso Mayonaise

Soep | Paddestoelen Veloté met Kaas stengel

Hoofdgerecht | Colcannon Ovenschotel met Pastinaak Salie & Kool Steak
Gele-bieten en Venkel salade met Yogurt Tahina dressing
Cranberry Sinaasappel Compote

Desert | Pompoen Taart met Slagroom en Rood Fruit

Muzikale bijdrage
Door Mozes Meijer
https://soundcloud.com/mozesmeijer

Wanneer: 29 Oktober
Waar: in en rondom de Kerk
Hoe laat: 18:00 – 23:00

Koop hier je diner kaartjes

Als je graag een bijdrage levert aan deze ceremoniële avond in de vorm van een toepasselijke kunstuiting in welke vorm dan ook dan ben je van harte uitgenodigd. Het Holistisch Tempel Genootschap staat klaar met ondersteuning. Stuur graag een mail aan: seizoensvieringen@ruigoord.nl

Ga naar de bovenkant