Ruigoord Klassiek : Stringendo Orkest uit België met Pascale van Os

Laden Evenementen
50 jaar geleden werd Ruigoord gered van de ondergang.

150 jaar geleden de première van het eerste cello concerto van Saint-Saëns. en 250 jaar geleden klonk de 25ste Symfonie van Mozart voor het eerst. Nog eens 250 jaar eerder werd Graaf van Egmont geboren. Hij ging wel ten onder… maar dat zorgde onrechtstreeks dan weer voor prachtige muziek. En zo is het cirkeltje rond!

 

Niet dat we een specifieke reden nodig hebben om deze muziek te spelen. Het zijn stuk voor stuk pareltjes uit het repertoire van de klassieke muziek. Maar daarover later meer…

Zet nu deze datum maar alvast in je agenda:
5 november 2023 om 17:00
in het Kerkje van Ruigoord

De deuren openen om 16:00

Line-up
Stringendo Orkest uit België
dirigente: Pascale van Os

solist: Brendan Jan Walsh

Programma
Ludwig von Beethoven: Egmont Ouverture
Wolfgang Amadeus Mozart: Symfonie Nr. 25

Camille Saint-Saëns: Cello Concerto Nr. 1

Brendan Jan Walsh is een veelzijdige cellist, componist en producent die zich ook actief inzet voor de muziekscene van Ruigoord. Geboren in Engeland (1979), opgegroeid in België, getraind in heel Europa en nu woonachtig in Amsterdam, noemt Brendan zichzelf graag een Europeaan. Jarenlang heeft hij deze geografische verkenning gecombineerd met een reis door disciplines, genres, publieksgroepen en tijden, zonder zich zorgen te maken over de traditionele grenzen tussen hoog en laag, oud en nieuw, dag en nacht, welgestelden en minderbedeelden. Dit maakt hem de perfecte bemiddelaar tussen de klassieken, het erfgoed van de toekomst en degenen die het willen opbouwen, beluisteren of er nauwelijks naar durven te kijken.

Ga naar de bovenkant