ROUWRAVE

Laden Evenementen

Een theaterrave over rouw, escapisme en de helende kracht van de beat

Met trots kondigt DELEEF. collectief de tour aan van hun nieuwste interdisciplinaire theaterrave: ROUWRAVE. In samenwerking met WIEBERT, techno-producer Kracht en dansers van AHK, Artez, Codarts en Rijnijssel, brengt DELEEF. een unieke cross-over van de nachtcultuur en theater naar Amsterdam.

ROUWRAVE is geen voorstelling; het is een geregisseerde rave. Het uitgaansleven en het theater worden samengegoten in een nacht. Geïnspireerd op hun persoonlijke ervaringen met rouw nodigt DELEEF. je uit om te voelen, stil te staan, en weer dansend los te laten op de hele kracht van de beat.

ROUWRAVE biedt zowel een veilige ruimte voor het publiek om rouw te delen, als een plek om het leven te vieren en te raven.

Dresscode: Een rave-outfit waar je je goed in voelt en vooral: schoenen die goor mogen worden

Bij binnenkomst wordt de camera van je telefoon afgeplakt. Het maken van foto’s of video’s is niet toegestaan, zodat iedereen zichzelf kan zijn en los kan gaan.

RAVEN = LEVEN

DELEEF COLLECTIEF

DELEEF. collectief heeft twee vaste leden: Simone Peters  en Godelieve Meijers. Zij betrekken per project andere jonge makers uit verschillende disciplines.

DELEEF. heeft als missie om een jong publiek in aanraking te brengen met kunst.

DELEEF. richt zich op millennials, en de jongeren en jongvolwassenen van generatie Z. De gemiddelde leeftijd van de theaterbezoeker is gênant hoog, en wij voelen de noodzaak hier iets aan te veranderen. Het gemiddelde moet omlaag. Theater heeft door de tijd heen een flink aantal ongeschreven regels opgebouwd. We willen de conventies doorbreken en ruimte creëren voor het echt ervaren. We willen af van het strikte, het nette, de regels, het stilzit en-luister theater. Met DELEEF. breken we hieruit. Door interdisciplinaire samenwerkingen worden de grenzen van theater opgerekt.

DELEEF. is een jong collectief dat open staat voor het verleggen van grenzen en het bewandelen van nieuwe, gewaagde paden.

DELEEF. maakt theater over het leven, de naam betekent ook letterlijk ‘het leven’ en wordt gebruikt als uitspraak binnen onze generatie wanneer je wilt uitdrukken dat de dingen komen zoals ze komen.

Ga naar de bovenkant