Psychedelic Salon – Imagining Psychedelic Futures

Laden Evenementen

Workshop, Diner & Community Panel for Psychedelic Practitioners & Professionals

Psychedelische middelen zijn niet langer fringe. Wat ooit werd beschouwd als gevaarlijke drugs, worden nu verwacht legale en geaccepteerde medicijnen te worden voor de behandeling van PTSS, depressie, angst, OCD en andere mentale en zelfs fysieke gezondheidsproblemen. Maar wat betekent het voor psychedelica om mainstream te worden?

Hoe integreren we krachtige ervaringen van buitengewone bewustzijnstoestanden in een samenleving die geen gevestigde kaders heeft om te begrijpen wat ze zijn; die een gedeelde taal mist om te bespreken wat ze betekenen; en die de kaarten en methoden mist om de helende mogelijkheden die ze hebben te navigeren en hun zeer reële risico’s te mitigeren?

In het epicentrum van de eerste golven van de psychedelische cultuur in Nederland—de kunstenaarskolonie en cultureel autonome zone Ruigoord—opent Salon Ruigoord haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in het verkennen van hoe de toekomst van psychedelica in de mainstream samenleving eruit zou kunnen zien.

De Psychedelic Salon in Ruigoord brengt psychedelische beoefenaars en geleerden, clinici en onderzoekers, geeks en nerds, dichters en vreemde vogels, beleidsmakers en onruststokers, medicijnbrengers en genezers, gemeenschapsorganisatoren en activisten, wetenschappers en voorstanders, en iedereen die geïnteresseerd is in het verbeelden van de toekomst van psychedelica in het Westen samen.

Doe mee aan onze eerste Psychedelic Salon met Dr. Rosalind Watts

Dr. Watts is een klinisch psycholoog, een moeder en een natuurliefhebber. Haar werk als de klinisch leider van de psilocybine-studie van Imperial College London heeft haar een van de meest prominente stemmen en geesten op het gebied van psychedelisch onderzoek gemaakt. Ze bouwt tools en structuren om verbondenheid na psychedelische ervaringen te bevorderen, waarbij ze inspiratie haalt uit de natuur voor hun ontwerp. Door al haar werk heen, is de belangrijkste les van Rosalind dat veilig en effectief gebruik van psychedelica substantiële integratie-ondersteuning vereist. Als gevolg hiervan was ze medeoprichter van de eerste psychedelische integratiegroep in het Verenigd Koninkrijk, ACER (‘Accept, Connect, Embody, Restore’) Integration – een wereldwijde online integratiegemeenschap waar deelnemers een proces van 13 maanden samen volgen om dieper te verbinden met zichzelf, anderen en de natuur.

Overdag zal Dr. Watts een workshop aanbieden waarin ze deelnemers uitnodigt om de relatie tussen natuurverbinding, psychedelica en gemeenschapszorg te verkennen. Terwijl eco-angst onze generatie teistert en de wereld wordt geconfronteerd met ernstige humanitaire en klimaatcrises, worden psychedelica soms gepositioneerd als een antwoord. Maar wat kunnen we realistisch verwachten van psychedelische zorg? Wat voor soort kaders voor het aanbieden van psychedelische zorg bevorderen daadwerkelijk natuurverbinding en dragen bij aan significante verbeteringen in mentale en gemeenschappelijke gezondheid?

Tijdens deze workshop nodigt Dr. Watts de deelnemers uit op een reis van klinische praktijk naar natuurverbinding, van de kliniek naar het bos. Ze biedt haar inzichten aan vanuit haar werk met psychedelica in verschillende settings, verkent best practices en deelt enkele van de grootste valkuilen en uitdagingen die ze tegenkwam toen ze begon te werken met deze krachtige stoffen. We hebben Dr. Watts uitgenodigd om haar visies voor de toekomst van psychedelica in het Westen te delen, prompts te geven voor ethische zelfreflectie en praktijken en oefeningen te delen die (aspirant) psychedelische beoefenaars kunnen ondersteunen bij het belichamen van een nieuw paradigma van het aanbieden van psychedelische zorg.

Workshop – Diner – Gesprek: Het Concept van Psychedelic Salons

De Psychedelic Salons zijn uniek samengestelde evenementen die uit drie delen bestaan. Elke bijeenkomst volgt dezelfde puls, een ritme van natuurlijke verbinding en samenzijn.

Praktijk

Aan het begin van de dag komt een kleine groep geïnteresseerde professionals samen om een specifieke psychedelische praktijk te verkennen, onder begeleiding van een toonaangevende of opkomende stem uit het veld van psychedelische zorg. Deze workshops faciliteren maximaal 30 enthousiastelingen en nodigen deelnemers uit om opkomende best practices en nieuwe ideeën te verkennen, te experimenteren met nieuwe benaderingen en ontwikkelingen voorbij de grenzen van de huidige status quo te bespreken. De workshops zijn intiem en bieden veel ruimte voor co-creatie en samenwerking. De nadruk ligt op verbeelding, brein- en hartstormen en speelse verkenning.

Diner

De vroege avond biedt gelegenheid voor gemeenschapsopbouw, waarbij nog eens 20 mensen kunnen aansluiten voor het diner. Een gevoel van gemeenschap kan ontstaan wanneer alle gasten en deelnemers voedsel delen, genieten van muziek en reflecties van de dag zelf delen. De Salon Ruigoord staat bekend om zijn culinaire delicatessen, creatieve sfeer en warme en magische gastheer Michael Kamp.

Community Panel

Na het diner verwelkomt de Salon nog eens 30 mensen, om inzichten van de dag tot leven te brengen voor een breder publiek. De gastspreker zal inzichten en ideeën van de dag delen, deelnemen aan een panel met andere beoefenaars en in gesprek gaan met het bredere publiek. Informeel, intiem en open, vragen we wat psychedelica voor ons in de gemeenschap betekenen. Als de nacht valt, kunnen de gesprekken rond het vuur doorgaan, en degenen die genoeg hebben gepraat, kunnen genieten van de muziek en een dansje wagen.

Programma overzicht
09:30 – 10:00 Inloop
10:00 – 13:00 Workshop deel 1
13:00 – 14:00 Lunch (inbegrepen)
14:00 – 17:00 Workshop deel 2
17:00 – 18:00 Borrel
18:00 – 18:30 Inloop gasten voor Diner & Community Panel
18:30 – 19:30 Diner
19:30 – 20:00 Inloop gasten Community Panel
20:00 – 21:30 Community Panel
21:30 – 22:30 Afsluitende borrel

Investering
Workshop & Diner & Community Panel € 180
Diner & Community Panel € 40
Community Panel € 20

Let op: dit evenement zal in het Engels plaatsvinden.

Website: www.psychedelicsalon.nl

Heb je vragen? Mail dan naar psychedelicsalonruigoord@gmail.com

Ga naar de bovenkant