Openbare Werken 2022

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Openbare Werken 2022

Op 24 en 25 September vind Openbare Werken plaats, dan is Ruigoord één grote expositie! Een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen bij de atelierhouders van Ruigoord. Heb je altijd al een atelier van binnen willen zien? Dit is je kans!

Tijdens dit weekeind exposeren Ruigoordianen hun werk van het afgelopen jaar. Ga op avontuur door alle wegen en paadjes van Ruigoord en ontdek Kunst & Natuur. Bijna alle ateliers zijn tijdens Openbare Werken van 12:00 tot 19:00 geopend en overal in het dorp is iets te doen. In de kerk vind een expositie plaats. Er zullen foodstalletjes zijn voor een hapje en een drankje, en er zullen bandjes zijn die live muziek spelen.

De toegang tot Openbare Werken is geheel gratis!

Op 24 september om 14:00, in het Dorpshuis, is de officiële opening van Openbare Werken Ruigoord 2022.

In en rondom het Dorpshuis exposeert gastexposant, Theo Botschuijver, zijn inflatables en ander werk. Theo Botschuijver is onder andere bekend van het opblaas varken van het wereld beroemde album van Pink Floyd en de 007-film Diamonds are Forever, uit 1971 waarin Sean Connery in een zilverkleurige opblaasbal in de Stille Oceaan wordt gedropt.

Botschuijver zal ook een presentatie geven van zijn boek “Playful Inventions”, met een inleiding door Mick Peet, Art Director bij het Financiële Dagblad.

Op 24 september 17:00 is er een optreden van de Amsterdam FAYA Allstars
Hun opzwepende “Jamaican jazz to the max” is een groot succes in binnen- en buitenland. Na de lancering van hun eerste EP in 2012 tourden de Allstars door Duitsland, België, Frankrijk en Nederland, waar ze onder meer op Lowlands, Jazz in Duketown en Zwarte Cross gestaan hebben.

Op 25 September is er een optreden van The Limelites
Een stel doorgewinterde muzikanten uit de Jamaican Music Scene in Nederland. Eerdere bands waar deze lui actief zijn (geweest) zijn The Beatbusters, The Regulators, Bang the Skillet, General Jabbah, het is best een lijst. The Limelites zijn vooral bij elkaar om de mooie muziek die in de jaren ’60 en ’70 op Jamaica werd gemaakt aan iedereen te laten horen. Ska en Rocksteady, dat is wat ze doen en dat doen ze goed.

Onder de naam “Openbare Werken” wordt op Ruigoord elk jaar in september een open atelier weekeinde georganiseerd. Er zijn ruim 40 ateliers in het dorp waar kunstenaars van verschillende disciplines werkzaam zijn. Alle ateliers en andere gebouwen zijn tijdens Openbare Werken toegankelijk voor het publiek.
Het kan worden gezien als een openbare verantwoording om te laten zien wat er door het jaar heen in de gewoonlijk gesloten ateliers en werkplaatsen door scheppende kunstenaars wordt gedaan.

Ga naar de bovenkant