MOHAWK PEACE TREE CEREMONIE

Laden Evenementen

Mohawk peace tree ceremonie
Voor kinderen, volwassen en families

12:30 Inloop
14.00 Start Ceremonie
17:00 Einde Ceremonie
17:00 – 19:00 Potluck

De viering bestaat uit drie onderdelen: Een Mohawk peace-tree, drum en danscirkel!

Verder neem je voor deze dag mee:
?Indien nodig regenkleding
?Als je hebt een drum
?Ronde kristallen voor bij de boom
?Donatie voor het werk van Jeremiah
?Eten voor de potluck na afloop van de ceremonie

AANMELDEN
Aanmelden en vragen gaan via een van de onderstaande mail adressen:
Masjala@gmail.com
Vanderhoevenmaartje@gmail.com

In navolging van de onvergetelijke dag in ons dorp met de 3 vrouwelijke Wisdomkeepers, Cheryl Angel, Shirley Krenak en Mariana Aravales is er op 13 november een ceremoniële viering op komst onder begeleiding van Jeremiah Wolf.

Op Zondag 13 November planten we een vredesboom op Ruigoord om de eeuwenoude vriendschapsketen tussen de Nederlanders en de Mohawks te herdenken. Deze vriendschap gaat 400 jaar terug en is “vastgeleg” met een Two Row Wampun belt. De ceremonie wordt begeleid door Jeremiah Wolf, een Mohawk-native American die op dit moment door Nederland reist, om mensen te inspireren met zijn prachtige verhalen, drumcirkels, het medicijnwiel en werken met Spirit. Jeremiah wordt deze dag ondersteunt door Willem Koning (Schrijver, kunstenaar en mede-oprichter Stichting K’makah)

Deze handreiking van een volk, dat door onze voorouders beroofd en verraden is, heeft een diepe spirituele betekenis. Dat Jeremiah juist in Ruigoord deze vredesceremonie laat plaatsvinden, vervult ons met dankbaarheid en blijdschap. Zo is Ruigoord een plek waar de wonden uit het verleden worden genezen en waar een nieuwe vriendschap ontstaat tussen de inheemse volkeren en hun voormalige vijanden.

De wijsheid en de kennis van de aarde die de inheemse volken bewaard hebben, zijn van vitaal belang voor onze planeet. Draag je liefde en energie bij aan deze ceremonie voor een nieuwe wereld.

Elk onderdeel van deze ceremonie, de stenen, de windrichtingen, veren, mais, rode bonen en nog veel meer worden met zorg voorbereid, omdat het allemaal een betekenis heeft in dit geheel. Jeremiah zal als verhalenverteller deze kennis vanuit zijn traditie aan ons overdragen. En hij neemt een Mohawk vredesriem mee voor deze speciale gelegenheid ter versterking van de toekomstige generaties.

?Jeremiah
Jerry werkt in de stad New York, maar woont in een reservaat in de state New York, waar al eeuwen de Mohawk-indianen leven. Onderdeel van zijn missie is om de laatste geschiedschrijving en onderzoek te vertalen als een ware ambassadeur. De Mohawk native americans hebben eeuwen geleden zeer goed samengewerkt met de Nederlanders; ze geholpen bij het vestigen, ze leren omgaan met de natuur, en de hulp voor vrouwen en kinderen van de Nederlandse immigranten. Hierin is geschiedschrijving veelal eenzijdig geweest en hebben de Mohawk nooit hun erkenning gekregen.

Jullie zijn allemaal zeer welkom! Dit wordt een mooie en gedenkwaardige middag!

Ga naar de bovenkant