Midsummer Night – A Collective Body Spell

Laden Evenementen

Midsummer Night – A Collective Body Spell

Beleef midzomernacht op Ruigoord. Een ritueel waarin we een collectieve staat van totale gelukzaligheid gaan oproepen; de bereidheid je niet te identificeren, maar je over te geven aan een anonieme en collectieve verliefdheid.

Wij erkennen onze relatie tot de zon en eren haar. We gebruiken de zoete waanzin van deze tijd van het jaar, de onbezorgdheid om elkaar volledig lief te hebben, want als de dagen korter worden zullen we elkaar weer harder nodig hebben.

De overgave aan verliefdheid, in dit geval een speciaal voor deze avond opgeroepen anonieme verliefdheid, is een spirituele reis. Tijdens dit ritueel en deze viering oefenen we een bereidheid om niet te identificeren. De mogelijkheid om helemaal op te gaan in het spel en je tegelijkertijd niet te verliezen in de ervaring. Over je eigen voorkeuren heen, de ander volledig toe te laten en lief te hebben. En daarbij te onderzoeken welke gedachten of concepten de vrije stroom van je energie blokkeren, je ongetemde energie te durven volgen.

Praktisch

Het ritueel duurt 3 uur en bestaat uit tantrische oefeningen en sjamanistische elementen met spel. Het gehele ritueel wordt uitgevoerd en ondersteund door een groep performers en muzikanten.

Ga mee met ons op reis!

In navolging van Yule en Ostara ontwerpt Roosien Verlaan met een fantastische groep aan Ruigoord verbonden kunstenaars een ritueel dat ruimte creƫert voor reflectie. Dit ritueel beoogt een brave space, een speelse reis waarin vreugde en ook weerstand mag en kan ervaren.

Ga naar de bovenkant