4 delige Workshop: Leven met de klimaatcrisis

Laden Evenementen

Het Klimaatcafé presenteert: Workshopreeks “Leven met de klimaatcrisis”

Hoe willen we ons verhouden tot de klimaat- en ecologische crisis? Hoe kunnen we reageren, als individu en als collectief?
In deze workshopreeks bieden we een plek om te delen en te reflecteren, maar ook tools, ideeën en vaardigheden voor de praktijk.

De nadruk ligt op onze gedeelde menselijkheid, onze onderlinge afhankelijkheid, de noodzaak van een collectieve reactie en de behoefte om richting te vinden in de verwarrende hoeveelheid aan mogelijkheden tot handelen.

De workshopreeks is vierdelig en vindt plaats in Ruigoord

De workshop bestaat uit 4 volle dagen:

vrijdag 7 juli 10:00-18:00
vrijdag 1 september 10:00-18:00
vrijdag 29 september 10:00-18:00
vrijdag 27 oktober 10:00-18:00

Kosten: De Workshop kost €20,00 per Workshop dag// In totaal € 80,00
De workshopreeks is inclusief boeken, chai thee en warme veganistisch lunch.
Als de eigen bijdrage deelname in de weg staat, is overleg altijd mogelijk.

Het Inschrijfformulier en meer informatie over het programma kun je vinden op onze website http://levenmetdeklimaatcrisis.org/

Over Ons

Wij zijn Alfredo, Carolijn en Vera. Sinds 2021 organiseren wij maandelijkse Klimaatcafés in Ruigoord.

Wij zijn de afgelopen jaren zelf veel bezig geweest met klimaat, klimaatrechtvaardigheid, klimaatpsychologie en de keuzes die we maken in ons dagelijks leven. Het klimaatcafé is voor ons alledrie een heel belangrijke plek geweest om ons te bezinnen en verbinden met anderen.

Waarom organiseren wij dit?

Dit jaar viert culturele vrijplaats Ruigoord haar 50-jarig bestaan. We willen naar de 100 jaar, maar hoe zal onze wereld er dan uit zien? Een lustrum als dit nodigt uit tot reflectie. Dat willen we doen met Leven met de klimaatcrisis. We werken met de materialen die ontwikkeld zijn voor het nieuwe project van de Climate Psychology Alliance “Living with the Climate Crisis”. Wij kijken er naar uit dit experiment samen met de eerste deelnemers aan te gaan en om met anderen verder te leren en te verdiepen.

Heb je een vraag?

Stuur een mailtje naar levenmetdeklimaatcrisis@gmail.com

Ga naar de bovenkant