Lalaland – The magic of India

Laden Evenementen

Lalaland brengt een ode aan India op 8 & 9 juli 2023

50 Jaar geleden maakten de oprichters van Ruigoord een reis over land naar India met De Luchtbus. Op 8 & 9 juli brengt Lalaland een ode aan deze reis. Dompel je een heel weekend onder met muziek, dans, yoga en meditatie. Ervaar een mela met arts&crafts en eetstalletjes. Lalaland wordt een reis voor de hele familie!

Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

8 juli van 12:00 – 01:00

9 juli van 09:00 – 20:00

Meer lezen? volg dan deze link:
https://www.enterlalaland.nl/

Het programma staat nu online!
https://www.enterlalaland.nl/programma2023

LaLaLand kenmerkt zich door een divers en gevarieerd programma. Van klassieke Bharatanatyam tot en met Bollywood dans, van klassieke Indiase muziek tot en met hiphop en rap, van toneel tot en met illusionisme.

Naast Debashish Bhattacharya, ClimateProv, Bhisaji Gadekar, Manmeet Kaur en Baba Robijn komen vanuit India onder andere Tritha Sinha alias DJ Pagli, het muziekensemble Lakkshya Quartet en spoken word artiest Priyam Redican naar Ruigoord.

En verder: bollywood dansgroep Bollylicious, het duo Lenneke van Staalen (viool) & Heiko Dijker (tabla), het dansgezelschap KALPANARTS, de magiër Ramana Magic en het Surinaamse Hindoestaans reggaegezelschap Shiwa.

Tijdens LaLaLand zijn ook cricket- en hockeyclinics en programmeert Yoga by Happinez yogaworkshops met verschillende yogadocenten zoals Afke Reijenga.

Felix Room

De klassieke Indiase muziek en dans is op LaLaLand te beluisteren in de ‘Felix Room’, een glazen koepel op Ruigoord. De Felix Room is opgedragen aan de conservator etnomusicologie en de vader van de Indiase muziek in Nederland Felix van Lamsweerde (1934-2021). Van Lamsweerde organiseerde onder andere vanaf de jaren ’50 in de vorige eeuw concerten van Indiase musici in Nederland zoals Ravi Shankar. Van Lamsweerde is van onschatbare betekenis geweest voor het leggen van culturele verbindingen tussen India en Nederland.

Ga naar de bovenkant