Joy Psi Rituals

Laden Evenementen

 

 

Cacao Ceremonie, Lig concert  &  Dans Workshop

Cacao ceremonie, Lig concert onder begeleiding van de Cello & Ecstatic Dance

20.00 – Ontvangst
Jullie zijn welkom in de kerk van Ruigoord en krijgen een kopje thee of Chai om te landen en elkaar alvast een beetje te ontmoeten. Je kunt een plekje uitzoeken in de kerk waar je je matje en dekentje neerlegt voor tijdens het lig concert.

20.30 – Cacao rond het vuur
De avond zal beginnen met een Cacao ritueel rondom het vuur onder de sterren. (Kleed je dus vooral warm aan!) Cacao wordt in de Maya cultuur gezien als medicijn, en zo zullen wij de Cacao óók deze avond tot ons nemen. De pure Cacao verbindt ons dieper met ons hart en onze creativiteit, zeker als het samen in cirkel om het vuur gedronken wordt. Onder begeleiding van Sam Donders zullen we de Energie van de dag volgens de sterren in de Maya Kalender bespreken, en de Cacao tijdens een korte meditatie rondom het vuur tot ons nemen.

21.30 – Lig Concert met de geheimen van de Cello door Brendan
In stilte lopen we richting de kerk, je komt terug bij je gekozen plekje met eigen matje/dekentje om te gaan liggen en het lig concert onder begeleiding van de geheimen van de Cello zal beginnen. De helft van zijn leven wijdde Brendan Jan Walsh aan de geheimen van de Cello. De andere helft aan zijn fascinatie met communicatie: is het niet wonderlijk hoe wij elkaar kunnen horen, voelen, ruiken, proeven en lezen? Brendan is opgegroeid in een muzikaal nest. Als kind droomde hij er al van om muziek te kunnen ‘spreken’ en verloor zichzelf al vroeg in de taal van Johan Sebastian Bach. Hoe die man meerdere stemmen laat klinken op één instrument blijft magisch en meditatief. Geniet mee van de zinspelingen van deze muzikale meester, afgewisseld met rustgevende improvisaties. Je zal volledig meegetrokken worden in de muziek, terwijl je lichaam de Cacao verwerkt. Ondertussen zullen je gedachten zich nog bezighouden met de energie van deze dag, en ga je bij jezelf na wat dit allemaal voor jou betekent.

22.30 – Ecstatic Dance
Het ligconcert manifesteert zichzelf langzaam aan in een dans avontuur. Onder begeleiding van Piet Jan Blauw zullen we langzaam uit de liggende positie komen en de avond in dansen om lichamelijk het avontuur aan te gaan. Leef! Beweeg! Geniet! Huil! En vooral Dans! Ga volledig op in de energie van de Cacao, de muziek, jezelf en de mensen om je heen.

23.30 – Afsluiting
Tegen het einde van de avond komen we weer bij elkaar, in cirkel. Zoals we samen de avond zijn begonnen, zullen we ook deze avond samen af sluiten. Hopelijk met mooie nieuwe inzichten en een heerlijk dansavontuur achter de rug!

ZELF MEENEMEN: Dekentjes/kussentjes en matje voor tijdens het ligconcert (Ivm hygiëne kunnen wij dit helaas niet voor jullie verzorgen).

Medicinale Cacao, ligconcert & Dans workshop plus de hele avond gratis Thee & Chai!
Wil je hier zondag 29 mei bij zijn?
kosten €25,-.

Tickets zijn verkrijgbaar via onderstaande link
https://eventix.shop/cus3bays

Piet Jan Blauw https://www.youtube.com/watch?v=3Ee5UTY7znw
Cello concert met Brendan Jan Walsh J.S. Bach – Cello Suite Nr. 2 –
Sarabande Visuals: Vera Tan Hoveling http://www.verahoveling.org/
Cacao ceremonie; Sam Donders http://www.cozyconsciousness.nl/ 

 

 

 

Ga naar de bovenkant