Jazz op zondag – Lucas Figueiredo Santana

Laden Evenementen

Op 23 april is er weer Jazz op zondag! We verwelkomen wij Lucas Figueiredo Santana!

Veelzijdigheid, energie en muzikaliteit definiëren Lucas Figueiredo Santana, geboren in 1993. Hij is een saxofonist maar ook klarinet- en fluitspeler. De jonge Braziliaanse muzikant, gevestigd in Amsterdam, heeft een unieke manier laten zien om zichzelf uit te drukken door middel van muziek, waarbij hij de Braziliaanse samba-jazz, Bossa Nova en Choro combineert met jazz.

Lucas, winnaar van Keep an Eye Records 2020 en winnaar van de categorie Small Jazz Combo van Downbeat Magazine, woont sinds 2015 in Europa waar hij talloze kansen heeft gehad om de top van de muziek te ervaren en het podium te delen met veel geweldige muzikanten uit de Braziliaanse, jazz- en popscene.

Door middel van zijn arrangementen en composities brengt hij zijn diepste muzikale gevoelens en emoties tot leven en uit hij deze in verschillende muzikale settings, van jazztrio tot grote ensembles.

Kom tijdens jazz op zondag bij Ruigoord genieten van heerlijke live muziek. In de kerk of in het zonnetje; dat ligt aan het weer. Elke keer verwelkomt Olaf Keus Jazzmusici van over de hele wereld. Laat je verrassen en eindig je week geprikkeld en verzadigd.

“Jazz has endured because it doesn’t have a beginning or an ending. It’s a moment.” – Robert AltmanGa naar de bovenkant