Jazz op Zondag: Amsterdam Funk Orchestra

Home/buiten, jazz, muziek/Jazz op Zondag: Amsterdam Funk Orchestra
Laden Evenementen

Het Amsterdam Funk Orchestra komt naar Ruigoord!

Waarom een vette groove maken met vijf man als het ook met negentien man kan? Amsterdam Funk Orchestra geeft het antwoord op die vraag en laat zien dat meer beter is. Master of ceremonies Efraïm Trujillo (bekend van The Ploctones en The Preacher Men) zweept het orkest op, de zeskoppige ritmesectie zorgt er voor dat stilstaan geen optie is. Er gaat gezweet worden, dat is zeker. Dit is hoe we funk maken in de 21e eeuw, dit wil je zeker niet missen!

De grootste funkband van Nederland werd opgericht in 2014 door Efraïm Trujillo (musical director) en Matthijs Klinkert (alt saxofoon) en is inmiddels een gevestigde naam in de clubs en op festivals, zowel in het jazz- als het popcircuit. De band stond al 3 seizoenen op De Parade, speelde op het Goois Jazz Festival, Haarlem Jazz & More en is in 2022 en 2023 headliner van het Flevojazz Festival in Almere.

De band speelt vol overgave klassieke funk en afrofunk, speciaal geschreven en gearrangeerde voor deze band door Efraïm Trujillo. De band kent haar klassiekers en speelt natuurlijk ook stukken van o.a. Fela Kuti en James Brown, maar richt zich ook op minder bekende funk, bijvoorbeeld de Samba Soul uit Brazilië! De grote ritmesectie met dubbel uitgevoerde percussie maakt Amsterdam Funk Orchestra een band waarbij je niet kunt blijven zitten!

Optredens met saxofonist Benjamin Herman, zanger Steffen Morrison, zangeres Denise Jannah, gitarist Anton Goudsmit en vocalisten Jared Grant en Lilían Vieira vestigen de naam en live reputatie van de band. In 2017 is de eerste CD uitgekomen, getiteld PURE FICTION met eigen composities van Efraïm Trujillo. In 2021 bracht de band haar tweede album uit, in samenwerking met Jared Grant: A Tribute To James Brown. Deze samenwerking beviel zo goed dat hier een theatertour uit is ontstaan, die in 2023 en 2024 voortduurt.

Amsterdam Funk Orchestra is een spectaculaire, feestelijke en vooral ook dansbare band, die elk festival op zijn kop zet!

Bekijk, beluister en lees hier alles over het Amsterdam Funk Orchestra: https://amsterdamfunkorchestra.nl/

Ga naar de bovenkant