Het Landjuweel 2022

Laden Evenementen

 

 

Het Landjuweel 2022

Welkom op het Landjuweel van 11 t/m 14 augustus 2022

Het vindt eindelijk weer plaats. Levenskunstenaars, paradijsvogels en artiesten zullen weer samenstromen om een meerdaags ritueel te doen zegevieren.

Een Landjuweel is niet zomaar een festival. Al in de vijftiende en zestiende eeuw waren landjuwelen ontmoetingsplekken voor schrijvers, toneelspelers, dichters, dansers troubadours en decorbouwers en natuurlijk was er ook publiek. De tijden veranderen. In Ruigoord vervagen de grenzen tussen publiek en kunstenaar. Het is een participanten-festival waar iedereen deel uitmaakt van het verhaal.

Het Landjuweel bouwt zich jaarlijks op tot een creatief en ritualistisch hoogtepunt. Dit jaar zal het gehele ritueel gestoeld zijn rondom de thematiek van het “water”. Wij nodigen je uit om deel te nemen aan deze thematiek. Probeer in je creativiteit wel duurzame materialen te gebruiken of aangespoelde materie.

Op de donderdag 11 augustus luiden we het feest in met een openingsceremonie. Op vrijdag kan eenieder zich onderdompelen in zijn eigen Atlantis en op zaterdagnacht stromen we weer samen voor de Beeldenroute.

De Beeldenroute is niet zozeer een wandeling langs beelden, projecties en acts, maar een happening op zich. Dus laat je inspireren en inspireer. Drapeer jezelf in een vloeibaar gewaad, wees de dolfijn of de zeemeerman die je altijd al wilde zijn. Draag een waterleliehoed of maak een vissenlampion, word danser in je eigen Zwanenmeer, neem je paraplu mee, blijf boven NAP of in je eigen bubbel.

Na zo’n extatische nacht zal je zondag een waterig zonnetje zijn en kan je met een voldaan gevoel nagenieten en/of deelnemen aan het sprookje voor de kinderen in hun voorbijrijdende boot tijdens de Kinderbeeldenroute.

Tickets zijn beschikbaar via de ticket link.
Camping tickets zijn alleen geldig in combinatie met festival tickets.
Voor meer informatie zie het kopje “toegang & tickets”

Liefs,

Stichting Landjuweel

 

 

 

Ga naar de bovenkant