Het Ballonnenfeest 2023 [uitverkocht]

Laden Evenementen
Vrienden en vriendinnen. Het ballonnenfeest zal als vanouds plaatsvinden op donderdag 28 December 2023

Klik hier voor de livestream van de show!

AI AI AI ~ De opstand der fabeldieren en de strijd tussen artificiële intelligentie en natuurlijke intelligentie.

——————————

De oorsprong van het Ballonnenfeest

Nieuwe bezoekers van het Ballonnenfestijn denken vaak dat de naam te maken heeft met de ballonnetjes met joints eraan, die de hele nacht op de feestgangers neerdalen. Een vergissing, want deze naam verwijst naar het Amsterdams Ballon Gezelschap anno 1972. Een bonte groep creatieve geesten, met wortels in de revolutionaire jaren 60. Het doel: festivals en happenings organiseren in de geest van de homo ludens (De Spelende Mens).
Het Amsterdams Ballon Gezelschap wil de stem van “Magies Sentrum Amsterdam” levend houden. Daarvoor is Ruigoord een ideale plek gebleken. Onze culturele vrijhaven heeft het ABG liefdevol opgenomen. Sinds begin jaren 80 organiseren wij ieder jaar op 28 december een spectaculair ritueel In Paradiso. Elk jaar een statement over een prangend onderwerp, van Zero-intolerance tot Uitburgering, van 50 jaar atoombom tot de Werkelijke loosheid.

De dood van onze onvolprezen Rudolph was natuurlijk een slag, maar tot onze grote vreugde Is de belangstelling van oude en nieuwe Ballonhappeners groter dan ooit. De energie is adembenemend.

Het onderwerp ditmaal: Natuurlijke Intelligentie en kunstmatige intelligentie boeit tientallen kunstenaars, die deze mega-happening vorm gaan geven. Het is een bijna legendarisch ritueel dat steeds weer aantoont de vrije creatieve geest levend en wel is.

De toekomst van het ABG is in goede handen! 🎈

– Hans Plomp

——————————

GESCHIEDENIS

Al bijna 30 jaar organiseert het Amsterdams Ballon Gezelschap (ABG) een show in Paradiso. Maatschappelijke onderwerpen staan bij ons centraal met titels als Psiluminati, Hollanditis, De Werkelijke Loosheid, Het Luisterrijk, Sint Juttemis, Koning Klant, De Vrijpartij, De Insektensekte of Zero Intolerance. De optredens zijn spektakelstukken van vol kunst- en vliegwerk, gecombineerd met poëzie, muziek en liederen; toneel waarbij ook het publiek deel uitmaakt van de performance.
Ga naar de bovenkant