Laden Evenementen

Ook dit jaar organiseert Ruigoord de vruchtbaarheids happening Beltane!

Bloemenkransen en kledij

De echte Beltane spirit brengt natuurlijk een stukje romantiek met zich mee. De stoere durfal komt naakt, maar tegenwoordig is het gebruikelijker om gekleed te komen liefst in op het jaargetijde afgestemd tuniek. Wapperende kleding, kleurige voorjaarsjaponnen, bloemen, groen, rood, wit en roze, laat het voorjaar spreken! Een zelfgemaakte kroon op je hoofd van bloemen en/of klimop maakt het feestje helemaal compleet.

Dansen om de Meipaal

Voorloper van tinder is de meipaal. Deze flirt-installatie wordt speciaal voor Beltane opgetuigd met linten in alle kleuren van de regenboog. Onder het genot van live muziek dansen we als groep kruislings om de paal en weven zo gezamenlijk al dansend een patroon dat ons verbindt met de aarde, hemel en elkaar.

Handvasten

Zoals gebruikelijk is er tijdens Beltane ruimte voor stellen om te Handvasten. Tijdens dit ritueel worden de handen van twee geliefden ceremonieel aan elkaar gebonden door middel van een lint en/of touw. Hiermee huwen de twee met elkaar voor 1 jaar.

Interesse? Stuur dan een mail naar beltane@ruigoord.nl

Food & drinks

In en rondom de salon & de kerk

De bar van de Kerk is natuurlijk open van begin tot eind!

Programma

Avondprogramma Kerk: ’s avonds is er onder andere live muziek & een DJ performance in kerk tot middernacht.

Salon: Gedurende de middag en avond zal de Salon geopend zijn met een verfrissend voorjaarsprogramma.

Het volledige programma volgt spoedig, houd deze pagina en/of de wesbtie in de gaten.

Workshopprogramma

Tot 20:00 ~ Hiervoor heb je een los ticket nodig

🌿Yoni steam ~ Voor iedereen met een yoni 12h-14h

In een combinatie van kruidenmagie, kruiden geneeskunde en kruiden wijsheid creëren wij met een groep vrouwen onder aansporing en begeleiding van curandera Vivianna ieder onze eigen, persoonlijke, Yoni steam. Kruiden kunnen heel veel voor je doen, kruiden geneeskunde en wijsheid is zo oud als de mensheid zelf en gelukkig geeft de aarde ons nog steeds heel veel waardevolle kruiden om mee te werken. De steam vindt plaats in een veilige omgeving en is geschikt voor iedereen met een Yoni

🌿Seed blessings 14h-16h

Zaadzegenings ritueel waarbij we zelf meegebrachte of gedeelde zaden zegenen door middel van onder andere muziek en zang. Het zaad staat symbool voor het begin van het seizoen, de start van een nieuwe fase en de versterking van het potentieel. Na afloop kun je het gezegende zaad bewaren of gelijk gebruiken om de aarde mee te bevruchten!

🌿Plantstatic Dansworkshop 16h-18h

de ‘Plantstatic Dance’ in de Kerk. De titel zegt het al: het is een soort Ecstatic Dance sessie die natuurlijk draait om de muzikale ervaring en het dansen, maar je kunt je op deze reis ook laten vergezellen door thee van de blauwe lotus. Blauwe lotus werd door de oude Egyptenaren duizenden jaren geleden al gebruikt bij ceremonies en religieuze bijeenkomsten. Voor hen stond de Blauwe Lotus symbool voor het begroeten van de hemel door de zon en ze beschouwden de Blauwe Lotus als de heilige bloem van de zon en de zonnegoden

🌿Dynamische Lente Yin door Sarah Schröder 19h-20h

Sarah Schröder neemt je mee in een serie heerlijke houdingen om je lijf te laten stromen, je gedachten tot rust te brengen en één te worden met je adem. We beginnen de les met een ademhalingsoefening waarna we het lijf versoepelen en verwarmen met actieve stretches. Daarna flowen we door een serie van staande houdingen en sluiten we af met weldadige yin houdingen.

Kaarten

Entree: € 10,00
Entree met stadspas: € 5,00
Entree + Workshopprogramma: € 25,00
Kinderen tot en met 17: gratis entree
Liever Vrijwilligen? Aanmelden kan via beltane@ruigoord.nl

Wil jij een bijdrage leveren?

Ook een bijdrage leveren aan de Beltane viering?
Stuur dan een mail aan beltane@ruigoord.nl

Wat is Beltane?

In de Keltische viering kondigt Beltane de zomer aan. Beltane betekent ook wel ‘Bel-fire’, afgeleid van de God Bel, de Keltische zonnegod, God van licht, vuur en genezing. De oudste vermeldingen vertellen hoe het vee tussen twee vuren werd gedreven om vruchtbaarheid te garanderen. Beltane is het vruchtbaarheidsfeest van het jaar. Dit is de tijd van voortplanten, er is meer voedsel voorhanden en alles lijkt uit zijn voegen te barsten. Bloemen bloeien, bomen staan weer vol sappig jong blad, de sapstroom is weer in volle gang, vogels broeden, dieren paren. Beltane is wild. Het is het feest waarop je uitbundig mag zijn. Het is nu tijd om aan iets nieuws te beginnen. Het is de tijd van hoop, groei en aandacht. Alles is mogelijk en optimisme viert hoogtij.

Ga naar de bovenkant