De Boek Presentatie van Plantkracht

Laden Evenementen

Het woord in Ruigoord host: De Boek presentatie van Plantkracht! 

Plantkracht, Het Heilzame Plantenboek

Presentatie van het boek door de auteur: Wouter Bijdendijk, met recepten van Joris Bijdendijk.

Dat veel in de natuur zijn en gezond eten belangrijk is, weten we allemaal, maar dat bepaalde planten, paddenstoelen, wortels en bloemen zeer specifiek je lichaam en geest kunnen ondersteunen, doen we meestal af als bakerpraatjes. Zonde, want planten worden wereldwijd al duizenden jaren gebruikt als (ondersteunend) medicijn.

In Plantkracht beschrijft Wouter Bijdendijk zo’n dertig, veelal lokale planten en paddenstoelen die het immuunsysteem, de algehele gezondheid, het uithoudingsvermogen, de spijsvertering, de vitaliteit en het brein ondersteunen. Elk van deze heilzame planten is door de broer van Wouter, sterrenchef Joris Bijdendijk, voorzien van twee vegetarische recepten. Daarnaast behandelt Wouter ook een aantal rituele en

geestverruimende planten die een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de mens.

Plantkracht is een rijk geïllustreerd, boeiend naslagwerk vol etnobotanische beschrijvingen van heilzame planten en een aantal curiositeiten, persoonlijke anekdotes en recepten om direct mee aan de slag te gaan.

Over de auteurs:

Wouter Bijdendijk is antropoloog en specialiseerde zich in etnobotanie en farmacognosie. Twintig jaar lang reisde hij de wereld over als optredend magïer Ramana, terwijl hij zich in zijn vrije tijd bekwaamde in de kruidengeneeskunde uit alle windstreken.

Zijn broer Joris Bijdendijk ontfermt zich als executive chef over restaurants RIJKS, Wils en Wils Bakery, en is columnist bij Het Parool. In 2021 verscheen zijn tweede kookboek, Bij Bijdendijk thuis

Artikel van het Parool over het boek 

Ga naar de bovenkant