Ruigoord Klassiek: CELIA & CELLO

Home/buiten, muziek/Ruigoord Klassiek: CELIA & CELLO
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Ruigoord Klassiek is TERUG van weggeweest!

We hebben heel wat bijzondere programma’s op de planning staan met als aftrap op 7 mei CELIA & CELLO.

Dit recital zal romantische muziek voor piano en cello bevatten en zal worden uitgevoerd door de getalenteerde muzikanten Celia García-García en Brendan Jan Walsh. Het programma omvat prachtige werken van onder andere Debussy, Fauré en Saint-Saëns.

Deze muzikale avond belooft een unieke ervaring te worden voor alle aanwezigen. Celia García-García is een Spaanse pianiste en heeft al opgetreden in gerenommeerde concertzalen over de hele wereld. Brendan Jan Walsh is een europese, veelzijdige pianist en componist.

Voor meer informatie over klassieke concerten in Ruigoord kunt u in de toekomst ook weer terecht op de Facebook-pagina van Ruigoord Klassiek. Hier kunt u ook informatie vinden over andere klassieke concerten die worden gehouden in Ruigoord.

Mis deze unieke kans niet om weer eens te genieten van prachtige klassieke muziek in een bijzondere omgeving.
De toegang tot Ruigoord Klassiek is geheel gratis.

Meer informatie over de artiesten vindt u hier:

https://www.celiagarciagarcia.com/
Celia García-García is gespecialiseerd in orkestspel (piano, celesta en synthesizer) en trad onlangs op met het Koninklijk Concertgebouworkest, het Radio Philharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Nederlands Kamerorkest, Amsterdam Sinfonietta en Het Balletorkest. Als orkestmusicus kwam zij in contact met de celesta en inmiddels is zij een ware ambassadrice van het instrument geworden. In 2016 nam zij een solo-celesta album in Stuttgart in opdracht van Schiedmayer Celesta en recentelijk heeft zij solo recitals en concerten gegeven met o.a. Myrthe Helder (viool), Brandt Attema (bastrombone), Bernadeta Astari (sopraan) en Mame N’Diack Thiam (zang en percussie).

https://www.brendanjanwalsh.com/
Brendan Jan Walsh is een veelzijdige cellist, componist en producent die zich ook actief inzet voor de muziekscene van Ruigoord. Geboren in Engeland (1979), opgegroeid in België, getraind in heel Europa en nu woonachtig in Amsterdam, noemt Brendan zichzelf graag een Europeaan. Jarenlang heeft hij deze geografische verkenning gecombineerd met een reis door disciplines, genres, publieksgroepen en tijden, zonder zich zorgen te maken over de traditionele grenzen tussen hoog en laag, oud en nieuw, dag en nacht, welgestelden en minderbedeelden. Dit maakt hem de perfecte bemiddelaar tussen de klassieken, het erfgoed van de toekomst en degenen die het willen opbouwen, beluisteren of er nauwelijks naar durven te kijken.

Ga naar de bovenkant