Laden Evenementen

Ruigoord is 50 jaar in 2023 en tijdens dit bijzondere jubileum, vieren we dit weekeind; Ruigoord haar natuur, in al haar pracht en praal. We applaudisseren voor onze groengroep en tonen het werk dat zij de afgelopen jaren, met behulp van alle geweldige vrijwilligers hebben neergezet. Want…

“Groen gaat het doen!”
– Theo kley ?

Ter ere hiervan vieren we dit weekeind dagelijks Groenoord. Zo huppelen we de lente in! En weet je wat nou zo leuk is? De toegang voor Groenoord en Beltane is geheel gratis want, zo vinden wij, de natuur is van ons allemaal en we mogen van haar genieten.

Het Programma (12:00 – 00:00)
Voor het 9de jaar op rij organiseert Ruigoord een Beltane happening voor jong en oud!

Dit jaar in combinatie met Groenoord want de vruchtbaarheid wordt dit jaar groots gevierd. De dag begint rond de klok van 12h met de Groenoord planten en zaden markt waar je heerlijk kunt grasduinen voor je tuin, balkon of buurtberm.

?Bloemenkransen en kledij
Natuurlijk kun je je werk-overall of tuinpak aantrekken zodat je direct je gekochte of onderling geruilde planten of zaden ter aarde kunt laten, maar de echte Beltane spirit brengt natuurlijk een stukje romantiek met zich mee. De stoere durfal komt naakt, maar tegenwoordig is het gebruikelijker om gekleed te komen liefst in op het jaargetijde afgestemd tuniek. Wapperende kleding, kleurige voorjaarsjaponnen, bloemen, groen, rood, wit en roze, laat het voorjaar spreken! Een zelfgemaakte kroon op je hoofd van bloemen en/of klimop maakt het feestje helemaal compleet.

? Dansen om de Meipaal
Voorloper van tinder is de meipaal. Deze flirt-installatie wordt speciaal voor Beltane opgetuigd met linten in alle kleuren van de regenboog. Onder het genot van live muziek dansen we als groep kruislings om de paal en weven zo gezamenlijk al dansend een patroon dat ons verbindt met de aarde, hemel en elkaar. Einde middag zetten we dans in onder begeleiding van accordeon en zang door Cato Fluitsma. Vanaf een uur 18h ontaard deze sessie in de meipaal jamm, dus neem je vooral eigen instrument mee en sluit aan!!

? Handvasten (Meld je aan via phabfeelix@gmail.com)
In de loop van de middag is er beperkt plek voor enkele liefdeskoppels om zich op spirituele, maar ook speelse manier te laten handvasten in de Salon. Ben jij er helemaal klaar voor om voor 1 jaar gehuwd te worden met je geliefde? Grijp dan nu je kans! Als koppel wordt je ceremonieel gehuwd door middel van je zelfgemaakte beloften door handfast expert Samantha Feelix en haar team in de prachtige Salon, omringd door je genodigden, familie en vrienden. Aan deze huwelijksceremonie zitten kosten verbonden, informeer via dit emailadres naar de mogelijkheden (zolang de voorraad strekt): phabfeelix@gmail.com

? Food & drinks
In de middag en begin avond wordt er eten geserveerd door onze verschillende keukenprinsen en prinsessen.

De bar van de Kerk is natuurlijk open van begin tot eind!

? Avondprogramma
’s Avonds vieren we de hele avond samen in de Kerk feest met verschillende optredens waaronder een live performance van de band Vuurpaard en een dj bijdrage van Inphiknight. We dansen tot middernacht door!

https://www.youtube.com/watch?v=TxyUGmkNsX0

Ook een bijdrage leveren aan de Beltane viering?
Stuur dan een mail aan seizoensvieringen@ruigoord.nl

Wat er nog meer te doen is:
(12:00 – 18:00)

? Biologische plantenmarkt (12:00 – 18:00)
? Talking trees
? Boom poëzie
? Annie’s ruige wildplukwandeling
(Hiervoor heb je een ticket nodig, lees meer)
? Zaadbommen maken voor de kids
? Bodemliefde
? Bokashi gefermenteerde aarde workshop
? Honey highway
? Green junkies
? Het land van ons
? Natuur films die het verschil maken
? Het eetbaar landschap
? De moes-en vlindertuin
? Plantkracht
? Tincturen en wichelroedes maken,
? Muziek, lekker eten en meer!

Vind hier meer informatie over het groenoord van zaterdag

Ga naar de bovenkant