Armand Memorial

Laden Evenementen

Een nieuwe editie van de jaarlijkse Armand Memorial. Deze middag staat in het teken van Herman van Loenhout, beter bekend als Armand, de in 2015 overleden protestzanger en Ruigoord trofeehouder (2009) die nog steeds voor velen, binnen en buiten Ruigoord, een bron van inspiratie vormt. Armand is met name bekend als jaren-zestig-icoon vanwege zijn monsterhit ‘Ben ik te min’ uit 1966, maar hij heeft véél meer prachtige liederen geschreven. Tijdens deze memorial brengen artiesten die geïnspireerd zijn door Armand een ode aan een van de meest eigenzinnige en kritische geesten die ons land in de recente (muziek)geschiedenis heeft gekend. Opdat wij niet vergeten!

Programma

Patrick Bakkenes en Freek Zwanenberg
Bij aanvang zal Patrick Bakkenes – tevens organisator van de Memorial – enkele inleidende woorden spreken. Daarnaast een kort optreden met protestgedichten in de geest van Armand en wellicht wordt er ook een Armand-lied gezongen. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door pianist en meesterimprovisator Freek Zwanenberg.

“De Calle”
Pascal Audenaert heeft een grote passie in zijn leven: kleinkunst. Als een troubadour reist hij cultuurcafés, festivals en de betere bruine kroegen af in België en Nederland, om er het publiek te verheugen met zijn gitaar en al die mooie teksten van weleer. Zijn eigen superidool Armand klinkt dikwijls door de boxen. Mooie poëtische liederen of protestsongs, met een mening maar vol lyriek. Het is dan ook een traditie geworden dat hij ieder jaar voor de Armand fans mag aantreden tijdens de Ode aan Armand, zodat deze fantastische liedjes niet verdwijnen. Leve Armand!

Ga naar de bovenkant