Ambiente: Ambient muziek in de Kosmische galmen van de kerk

Laden Evenementen

De grondleggers van ambient hadden het al vroeg door; gooi een bak met galm over je muziek en het resultaat is een vertraagde, vervagende herhaling van het oorspronkelijke geluid.

Het creëert een gevoel van ruimte en diepte dat zich kenmerkt door sfeervolle, atmosferische klankwerelden en laat je de muziek beleven voorbij het horen.

Het stelde artiesten in staat om een ruimtelijke dimensies aan hun composities toe te voegen, wat een fundamenteel kenmerk van het genre is geworden.

Sindsdien hebben talloze artiesten zich laten inspireren door de eindeloze mogelijkheden van galm, echo en andere geluidseffecten om diverse vormen van ambient te creëren, variërend van meditatieve klanken tot experimentele elektronische composities.

19 november zullen onze speciaal geselecteerde artiesten hun composities ten op laten gaan in de natuurlijke en kosmische galm van onze geliefde Ruigoord Kerk.

Deze eerste editie van Ambiente vind plaats op zondag 19 november met een international line-up, uit Duitsland en Nederland

Artiesten:
Brueder Selke aka CEEYS (DE, based in Potsdam)

Sergio Diaz De Rojas (PERU, based in Dusseldorf)

Andert Tysma (NL, based in Amsterdam & Berlin)

Brueder Selke
Er is een uniek gevoel van dualiteit in the manier waarop multi-instrumentaal componisten duo Brueder Selke hun hoofdinstrumenten combineren. Brueder Selke bestaat uit Sebastian Selke op cello en zijn jongere broer Daniel Selke op piano. Optreden doen ze hiernaast met een Rhodes en meerdere bakken vol elektronica. Ze zijn in de jaren 80 opgegroeid in Oost Berlijn en wonen in Potsdam.
https://www.bruederselke.com/
https://www.youtube.com/watch?v=be-WL6je7Gc

Sergio Díaz De Rojas
Sergio Díaz De Rojas (1994) is een componist en pianist uit Peru, wonend in Düsseldorf. Met meer dan 20 miljoen streams, concerten rond Europa en Zuid Amerika en samenwerkingen met verscheidene grote labels zoals Deutsche Grammophone, 7k! and Leiter Verlag. Sergio’s tweede album, ‘Muerte en una tarde de verano’, is op 10 maart uitgebracht bij Nettwerk Music Group, samen met een veertig-minuten durende film, twee handgemaakte vinyl edities een collab met de Amerikaanse zanger Lo-Fang. Hiernaast is Sergio oprichter en creative director van het boutique record label piano and coffee co.
https://bonjoursergio.com/
https://www.youtube.com/watch?v=YJrsaHE88i0

Andert Tysma
Andert Tysma is een Nederlandse artiest en componist die tussen Berlijn en Amsterdam woont. Hij bracht zijn debuutalbum ‘Children of Trinoom’ uit op het Britse ambientlabel Apollo/R&S (o.a. Aphex Twin, James Blake). Met een achtergrond in jazz en moderne productie verlegt Tysma voortdurend de grenzen van zijn kunst door klassieke arrangementen te combineren met moderne technologie om unieke soundscapes te creëren die zowel gegrond zijn in het verleden als vooruitstrevend. De ervaren muzikant toerde de wereld rond als bassist en pianist met artiesten als Thomas Azier en BEA1991 en speelde dit jaar zijn allereerste soloshow op Best Kept Secret Festival (NL).  Andert Tysma werkt momenteel aan zijn tweede album, deels opgenomen in de studio van Nils Frahm in het Funkhaus, Berlijn. De release van zijn tweede album staat gepland voor het vroege voorjaar van 2024.
https://www.anderttysma.com/
https://www.youtube.com/watch?v=noP_nSrho3Q

Tijden: 

Inloop 15:30
Start programma 16:00
Einde programma 18:00

Ga naar de bovenkant