50 jaar openbare werken

Laden Evenementen

Openbare Werken 2023

Gunay Uslu, de staatssecretaris van cultuur, zal op vrijdag 12 mei het weekend Openbare Werken komen openen!

Wat is openbare werken?
Op 13 en 14 mei zal Openbare Werken plaatsvinden; een jaarlijks evenement waarbij de ruim 40 ateliers vrij toegankelijk zijn voor publiek. Zo kunnen bezoekers zien wat er gebeurt in verschillende werkplaatsen en ateliers en de kunstenaars ontmoeten.

50 jaar Ruigoord
Daarnaast zijn de Kerk, het Dorpshuis en de Pastorie geopend met exposities binnen het thema van 50 Jaar Ruigoord. Deze speciale exposities lopen vanaf 13 en 14 mei tot en met Vurige Tongen op 28 en 29 mei.

Het Programma Boekje
Het gehele programma zal worden gebundeld in een boekje inclusief plattegrond. Het boekje kan worden gebruikt als wandelgids langs de ateliers en de verschillende kunstwerken. Het boekje bevat informatie over alle betrokken atelierhouders en deelnemers aan het culturele programma van Openbare Werken.

Wat is er te doen?
Openbare werken is een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen bij de atelierhouders van Ruigoord. Heb je altijd al een atelier van binnen willen zien? Dit is je kans!
Ga op avontuur door alle wegen en paadjes van Ruigoord en ontdek Kunst & Natuur. Bijna alle ateliers zijn tijdens dit weekeind van 12:00 tot 19:00 geopend en overal in het dorp is iets te doen. Er zullen foodstalletjes zijn voor een hapje en een drankje, en er zullen bandjes zijn die live muziek spelen.

De toegang tot Openbare Werken is geheel gratis!

Onder de naam “Openbare Werken” wordt op Ruigoord elk jaar in september een open atelier weekeinde georganiseerd. Er zijn ruim 40 ateliers in het dorp waar kunstenaars van verschillende disciplines werkzaam zijn. Alle ateliers en andere gebouwen zijn tijdens Openbare Werken toegankelijk voor het publiek.
Het kan worden gezien als een openbare verantwoording om te laten zien wat er door het jaar heen in de gewoonlijk gesloten ateliers en werkplaatsen door scheppende kunstenaars wordt gedaan.

Ga naar de bovenkant