Vera Hoveling is beeldend kunstenaar. Haar artistieke praktijk omvat programmeren, het maken van animaties, video-mapping en video-installaties. Je kunt haar vaak vinden op feesten en festivals, waar ze live visuals creëert. 

Ze heeft haar bachelor beeldende kunst afgerond aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Tijdens deze studie leerde ze te programmeren. Dit vond ze zo leuk dat ze aan de TU Delft ook nog een bachelor informatica voltooide. Ze is nu bezig met een research master aan de TU Delft en verdeelt haar dagen tussen het studeren in Delft en het werken in haar atelier in Ruigoord.

Wat betekent het voor jou om een atelier op Ruigoord te hebben? En voor je werk?

Een atelier in Ruigoord is voor mij een podium naar de wereld. Het is een bruisend dorp waar jaarlijks veel gatherings zijn. Het is voor mij de uitgelezen plek om mijn werk met de wereld te delen. Zo maak ik vaak projecties in de kerk en kan ik tijdens de festivals mijn werk delen met bezoekers. Daarnaast is het heerlijk dat er in Ruigoord veel ruimte is voor ‘de scharrelmens’, zowel letterlijk als figuurlijk.

Atelier: Ruigoord 46
Tel: 0616010610