Schommeloord

Chiel Kuijl maakte voor Oase van Verwondering twee bijzondere groene speel- en verwonderplekken. Tussen de bomen zweeft een bovengrondse speelwereld, waar je met je innerlijke kind kunt schommelen, spelen en mijmeren tussen het bladgroen. De spelende mens van 0-100, de homo ludens die op Ruigoord zo thuishoort, vindt hier haar speelplaats.

Je vindt de ‘Schommeloorden’ onder de grote populieren bij de ingang, en op het veld achter de kerk.

Het werk van Kuijl groeit altijd in harmonie met de natuur en volgens haar eigen regels en gedragingen. Het werk verbindt zich - zoals we als kind hutten bouwen - met ruimtes die daarvoor nog leeg en ongebruikt waren. Kuijl tovert met een paar simpele ingrepen en natuurlijke materialen, een paar bomen en de schaduw eronder, tot een speelse verwonderplek. Veel speelplezier!

De schommelinstallaties zijn gemaakt van lokaal hout.

Chiel Kuijl

In zijn werk verkent Chiel Kuijl (1971) het concept van de natuur als een continu proces, een onderling verbonden stroom die alles doordringt. Geïnspireerd door de groeipatronen in de natuur volgt zijn werk zijn eigen regels en vertakt het zich als een plant. Kuijl studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Zijn schommel- en natuurinstallaties zijn en waren tentoongesteld in musea en parken door heel Nederland: Museum Kranenburgh in Bergen, Singer Laren, Kasteel Groeneveld in Baarn, Verbeke Foundation in België en Museum Joure in Friesland.