Ruigoord Variaties

Achter in het dorp, ligt het atelier van Hennie van der Vegt. Hij werkt al 22 jaar aan de serie ‘Ruigoord Variaties’. Geschilderde portretten van mensen die betrokken zijn bij het- zoals hij het noemt - ‘theater Ruigoord’.

De hele serie van inmiddels 72 portretten, is in het jubileumjaar van Ruigoord 50 jaar, te zien in de NDSM Fuse, Amsterdam (tot begin juli). Daarna stelt hij een aantal van de portretten tentoon in Kunstruimte Belle, naast zijn atelier op Ruigoord.

Meer dan 70 multidisciplinaire makers. kunstenaars, muzikanten, schrijvers, creatieve drijvers en performers. Unieke mensen en individuen, die samen Ruigoord maken. Van der Vegt portretteerde de Ruigoorders van het eerste uur, de oprichters, en bijzondere figuren die veel betrokken waren bij Ruigoord zoals Willem de Ridder, Simon Vinkenoog en Armand. De laatste 10 portretten laten de nieuwe generatie Ruigoord zien. Naast de oprichters van het eerste uur, verbindt zich steeds weer een nieuwe generatie en groep mensen aan Ruigoord. Die hun schouders onder - de producties van- Ruigoord zetten.
Met podcast- en televisiemaker Frank Alsema volgt er een serie (live) interviews met ludieke kunstenaars en Ruigoorders, die Hennie van der Vegt portretteerde.

Hennie van der Vegt

Hennie van der Vegt (1953, NL) is vooral bekend door zijn bloem- en planten (bladeren) schilderijen. Op geheel eigen wijze, geeft hij het genre bloemstillevens een nieuwe impuls.