Margrid groeide op in Santpoort-Noord vlakbij de duinen. Al op jonge leeftijd speelt kunst een rol in haar leven. Zo werkte ze voor kunstenares Ro Mogendorff en raakte ze nauw betrokken bij het Amsterdams Ballon Gezelschap.
In 1975 ging ze in Ruigoord wonen.
In het atelier waar haar drie kinderen opgroeiden is ze vandaag de dag nog dagelijks aan het werk als chroniqueur en maakt deel uit van de Atelier Commissie.

In 1979 bedacht ze om met elkaar een reis met de Luchtbus,de vroegere Magic bus,te gaan maken die uiteindelijk naar India leidde. Deze reis heeft ze vastgelegd in een reisverslag. Tijdens deze 2 jaar durende reis waren de gezamenlijke happenigs met lokale kunstenaars de rode draad. Zo weefde Ruigoord een web van internationale contacten. Margrid speelt al 46 jaar een rol in de organisatie van Ruigoord,en dan met name achter de schermen.
Denk hierbij aan het opzetten van St.Landjuweel, het aantrekken van bestuurders en het ondersteunen van interne ontwikkelingen. Ze heeft oog voor ieder individu in de gemeenschap en weet deze te verbinden tot een groep.

Wat betekent het voor jou om een atelier op Ruigoord te hebben? En voor je werk?

Samen werken in combinatie met diverse generaties geeft eenĀ  superkracht die je als individu nooit bereikt en geeft mij voldoening en energie.
Ik heb hierdoor een rijkdom aan ervaring en kennis opgedaan in het gemeenschapsleven en die kennis geef ik graag door.
Ruigoord laat mij zien waartoe je als groep in staat bent en het raakt me iedere keer diep dat op de belangrijke, juiste momenten iedereen er voor elkaar is.