Leila van Wetten

Leila (1993) studeerde Writing for Performance aan de HKU, waarna zij een lange reis maakte en ontdekte dat ze tot het soort schrijvers behoort dat belachelijk graag beweegt. Inmiddels werkzaam als schrijver, theatermaker, performer, danseres, muse, yogini, coach en organisator, zoekt zij graag de randen op van het menselijk discomfort, omdat daar volgens haar werkelijke groei mogelijk is.
Leila werkt zowel op eigen initiatief als in opdracht, in grote en in kleine teams, met als doel de mens wakker te schudden en bewust te maken van de prachtige, levende, volle, vurige, liefdevolle natuur waaruit en waarin we bestaan.

Ze maakte onderdeel uit van At World’s End, een vriendencollectief die jaren achtereen totaaltheater creëerde op o.a. het Landjuweel. Magische ervaringen waarin het publiek ondergedompeld werd in een wereld vol kansen en verrassingen.

Wetten met Koppen, een makersduo waar Leila een van de twee oprichters van is, maakte ‘Project Life Oil’ en ‘Quiet Rites’, twee interactieve, intieme straattheater voorstellingen over oprecht contact en de waarde van rituelen.

In regie van Annica Müller stond Leila op het podium met ‘Peep Performance’ in Hal25, een intensieve, fysieke en kwetsbare performance over de belichaming van de Godin.

Verder maakte Leila de hoorspelen ‘Huilen bij Vreemden’, in samenwerking met Carolijn Terwindt en ‘Als ik later dood ben…’ in samenwerking met Ruben van Zaanen en Jasmijn Kamsma.
Komend Landjuweel is Leila te zien met een mystieke performance op vrijdagavond de 12de in de Salon, en op zaterdagavond de 13de tijdens de beeldenroute met een choreografie bij de installatie ‘Ennea’ van GoedArt.

Wat betekent het voor jou om een atelier op Ruigoord te hebben? En voor je werk?

‘Inspiratie. Kruisbestuiving. Uitwisseling. Nieuwe perspectieven. Plezier. Verwondering. Uitdagingen. Ruigoord is een oase die zowel veilig als avontuurlijk aanvoelt; een uitstekende atmosfeer om in te creëren, om in te Zijn. Dankbaar om de dag, de avond of de nacht te kunnen delen met medemensen die ook bezig zijn met met máken, met manifesteren. Ik leer van oud en van jong, ik ontvang beeld en geluid, en ik geef wat ik te geven heb. Er is zo veel verscheidenheid hier, en toch zijn we als community ontzettend samen. Ruigoord bloeit, ik bloei mee.’

Neem vooral een kijkje op haar website voor meer informatie: www.wettenvanleila.com

Atelier: 14C