Klaatu barada nikto

De sculpturen in de nissen rondom het altaar, en de alkoven links en rechts in de kerk, vieren het vrouwelijke, sensuele en erotische. Alle fases van het liefdesspel komen voorbij: de zintuiglijkheid, de sensualiteit, de intimiteit en de seksualiteit. Het mannelijke en vrouwelijke versmelten in zowel erotische als spirituele en alchemistische zin.

Het vrouwenlichaam en vruchtbaarheid krijgen een ereplaats in de kerk. Na een lange geschiedenis van uitsluiting, in de kerk en daarbuiten, mag het vrouwelijke worden gevierd, gehoord en gezien!

De kerk is het kloppende hart van Ruigoord waar regelmatig multidisciplinaire happenings en voorstellingen plaatsvinden. Begin 2023 schilderde Gijs Frieling op de gehele binnenzijde van de kerk, waarna Femmy Otten hier een 8-tal nissen met sculpturen en reliëfs aan toevoegde.

Femmy Otten

Femmy Otten (1981) studeerde aan het HISK Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Gent en was artist in residence aan de Rijksakademie in Amsterdam en Atelier Holsboer, Cité Internationale des Arts in Parijs. In 2013 ontving ze de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs en in 2014 was ze een van de kunstenaars die was geselecteerd om een portret van Koning Willem Alexander te maken.