STUDIO KLAUTERWERCK

Psychonaut in hart en nieren, kunstenaar waar nodig en vreemde vogel van beroep. Carlo Dijckmeester is in Ruigoord mede verantwoordelijk voor de legendarische Queere bijeenkomsten die in de kerk en tijdens de landjuwelen worden gevierd. Door middel van het werken met thema’s en cryptische verhaallijnen rondom maatschappelijke kwesties wordt de bezoeker uitgedaagd zijn comfortabele zone te verruilen voor het onbekende met een explosie aan creativiteit als resultaat.

Zijn roots liggen eigenlijk bij de Dutch Acid Family aka DAF maar al gauw kwam Carlo erachter dat hij toch echt iets miste… Homogenic werd geboren, Cirkus Klauterwerck volgde al snel en met de Queerklub avonden in Club Radion en een eigen area op het Milkshake festival werd er een groter publiek aangesproken. Carlo woonde destijds in Berlijn en de avonden werden dan ook vanuit daar opgezet. Samen met het collectief wat rondom deze gatherings ontstond werden de bijeenkomsten georganiseerd. De verbinding Berlijn-Amsterdam is in die jaren flink uitgediept en heeft voor de nodige kruisbestuiving gezorgd.
Carlo is inmiddels alweer een aantal jaren terug op Ruigoord en houdt zich liever bezig met hele andere zaken. Toch wil dat niet altijd lukken en naast zijn opleiding aan de biologisch dynamische landbouw school De Warmonderhof heeft hij de wereld blij gemaakt met nog een queere avond in de kerk, Biodivers.
In zijn atelier op Ruigoord wordt er keihard gewerkt aan een mooiere wereld!

Wat betekent het voor jou om een atelier op Ruigoord te hebben? En voor je werk?

Ruigoord is mij met de paplepel ingegoten of misschien ben ik zelf wel in de pan met ruige soep gevallen. Hoe het ook zij, Ruigoord is thuis en tegelijkertijd de beste plek ter wereld om mij verder te kunnen ontwikkelen. Hier heb ik leren dansen, communiceren, denken, vliegen en spelen. Voor mij is Ruigoord de wereld in een notendop.

Atelier: Ruigoord 47b