Arcadia's poort | Hochsitz | Hollow Tales

Floris Brasser brengt voor Ruigoord - Oase van Verwondering drie van zijn bijzondere houten werken samen: een imposante, gespleten boom (waar je in kunt en zelfs op kunt klimmen), een trap met een hoge zetel en een interactieve poort. Het zijn boomsculpturen om aan te raken, te beklimmen, in te stappen, op te zitten en om mee te spelen.

Gigantische bomen die hij met uren van bewerken heeft gekoesterd, gebeeldhouwd en gesjouwd. Majestueuze, lokale woudreuzen, omgetoverd tot speel- en verblijfsplek voor de homo ludens; de spelende mens, van alle leeftijden.

Floris Brasser

Floris Brasser (1957) is een beeldhouwer en ontwerper met een passie voor hout. Na zijn studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam, heeft hij zijn thuis gevonden in Vorden, waar hij zijn werk realiseert. Brasser's indrukwekkende houten sculpturen zijn nationaal en internationaal te zien en zijn opgenomen in zowel openbare als particuliere collecties. Hij is van mening dat beeldhouwkunst in de stedelijke openbare ruimte een dialoog vormt, zich voegt in de omgeving en aanzet tot interactie. Het verbetert de kwaliteit van de openbare ruimte en biedt een broodnodige onderbreking van het dagelijks leven.