In dit onderwijsinstituut vindt onderricht plaats, in levenskunst, niet-Westerse filosofie, futurologie, in magie, bewustzijnsverruiming en in allerhande sociale en culturele technieken. De Ruigoord Academie biedt onderwijs aan voor kinderen en volwassenen, beginners en academici, anarchisten en ambtenaren en bundelt alle op ontwikkeling en scholing gerichte activiteiten op Ruigoord. (start 2012)

Op speelse wijze leer je samen met Ruigoord dieper te graven en je potentieel ten volle te ontplooien. En laat je jezelf verrassen door de niet alledaagse wijsheid die Ruigoord rijk is. Door eigen initiatief en vrije associatie te stimuleren maak je op Ruigoord jouw geest vrij voor nieuwe gedachten en nieuwe inzichten. En dat zorgt bijna automatisch voor meer levensvreugde en een beter en bewuster leven!

Op Ruigoord betekent leren ver voorbij gaan aan de bekende feiten, formules en kennis.

Doel

Het educatieve  Ruigoord platform voor een  divers publiek dat  generatie overstijgend is. Zowel een fysieke community als een online lerende community te bouwen en daarmee bruggen te leggen tussen diverse alternatieve communities in de wereld.

De Ruigoord Academie biedt een uitgebreid keuzepakket aan: Trainingen, workshops, lezingen en verhalen op andere wijze, kleinschalige ervaring gebeurtenissen, sessies, teamactiviteiten spelvormen, debatten, symposia, masterclasses, teambuildingsdagen voor bedrijven

De Ruigoord Academie biedt zowel workshops aan voor individuele deelnemers als voor groepen. Op verzoek kunnen de cursussen ook buiten Ruigoord bij u op locatie worden verzorgd. De Ruigoord Academie is ook online aanwezig, wij kunnen u online begeleiden.

Inhoudelijk doel:

nieuwe verbindingen te leggen tussen:

  • Alfa & Beta & Omega
  • Kennis & inzicht,
  • Uw linker- en je rechter hersenhelft,
  • Intuïtie & Ratio
  • Wetenschap tussen mensen onderling en tussen verschillende culturen.

Door Middel van de website als ook nog te realiseren online platformen

live , via streams en podcasts,

Word Vriend van Ruigoord